georgiadis_portosalte
Την ώρα που τα συνδικάτα των εργαζομένων καλούν για 24ωρη απεργία την Πέμπτη (21/9), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο Άρης Πορτοσάλτε προχώρησε σε μια ακόμη προσβλητική για τους εργαζόμενους δήλωση.

Το πουσάρισμα στο νέο εργασιακό έκτρωμα της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν πλειοδοσία για το ποιος θα στηρίξει με μεγαλύτερη επιτυχία τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και όπως καταλαβαίνεται στο διαγωνισμό αυτό, τα πρωτεία φαίνεται μέχρι στιγμής να κερδίζει ο Άρης Πορτοσάλτε αφού προέβλεψε ότι «θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει τη βάρδια της Κυριακής γιατί ανεβαίνουν οι αποδοχές».

Ο κόσμος ετοιμάζεται αύριο να βγει στους δρόμους κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που φέρνει η Νέα Δημοκρατία μέσω του Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά ο Άρης Πορτοσάλτε βλέπει... ενθουσιασμό.

Να σημειωθεί ότι επί της ουσίας το σχέδιο νόμου Γεωργιάδη που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, περιέχει διατάξεις για επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και του 40ώρου.

Συγκεκριμένα καθιερώνεται η κατ’ εξαίρεση απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις συνεχούς αλλά και μη συνεχούς λειτουργίας που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για έως και 8 ώρες. 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης