Νοσοκομείο
Περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση θανάτου της 20χρονης από αμυγδαλίτιδα έδωσε ιατροδικαστής

Περαιτέρω πληροφορίες έδωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας που πέθανε στα Ιωάννινα από αμυγδαλίτιδα.

«Δεν συναντάμε συχνά θανάτους εξαιτίας της οξείας αμυγδαλίτιδας» τόνισε ο γιατρός.

Συστηματικές επιπλοκές από τη λοίμωξη

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια πιο γενικευμένη λοίμωξη, δηλαδή αυτή η κατάσταση ξέφυγε από την περιοχή των αμυγδαλών, οπότε και προκάλεσε κάποιες συστηματικές επιπλοκές με αποτέλεσμα τον θάνατο» επισήμανε ο κ. Γαλεντέρη για τον θάνατο της 20χρονης. 

«Αυτές τώρα μένουν να ταυτοποιηθούν από την ιατροδικαστική που έχουμε δώσει εντολή να διενεργηθεί και φυσικά χρειαζόμαστε και τον ιατρικό φάκελο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε πώς μια τέτοια κατάσταση μπόρεσε και κατάφερε βασικά να προκαλέσει επιπλοκές και να αποφέρει και το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας» ανέφερε. 

«Προσοχή και ωριμότητα»

Ερωτηθείς για τις τυχόν ευθύνες του ιατρικού προσωπικού που εξέτασε και φρόντιζε την άτυχη φοιτήτρια ο κ. Γαλεντέρης υπογράμμισε πως «αυτό πρέπει να δούμε με πάρα πολλή προσοχή και ωριμότητα. Να δούμε τον ιατρικό φάκελο και να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει εκ μέρους των γιατρών εκεί και αν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό ούτως ώστε να αποτρέψουν την πορεία προς την πλήρη αποδιοργάνωση των συστημάτων της και το θάνατο. Συνεπώς αναμένουμε κι εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε να εκτιμηθεί ιατρικός φάκελος και το τι ακριβώς έχει γίνει δηλαδή τι εξετάσεις γίνανε, τι φαρμακευτική αγωγή χορηγήθηκε. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα δώσουν πάρα πολύ μεγάλο φως στην πορεία της ασθενούς προς το μοιραίο» σημείωσε. 

Τέλος συμπλήρωσε πως οι παθολογικές εξετάσεις είναι αυτές που τραβάνε προς τα πίσω την έρευνα για να επαληθεύσουν ουσιαστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής σημειώνοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να έχουμε μια πλήρη εικόνα».

Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης γίνεται έρευνα και στο νοσοκομείο για να εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia_peripoliko_152019.jpg
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
Τα λείψανα βρέθηκαν από κυνηγό σε δυσπρόσιτη περιοχή – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση μέσω DNA
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
τροχαίο
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
Λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζονται εκτεταμένες απαγορεύσεις στάθμευσης και διακοπές κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
opeka oaed epidomata δεκεμβριος
ΟΠΕΚΑ: 2.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία – Μισθός έως 1.200€ τον μήνα
Το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» δίνει τη δυνατότητα σε νέους και ενήλικες να εργαστούν υποστηρίζοντας την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με...
ΟΠΕΚΑ: 2.000 νέες θέσεις για άτομα με αναπηρία – Μισθός έως 1.200€ τον μήνα
politexneio.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Για την απρόκλητη βία της ΑΡΑΣ στο Πολυτεχνείο – Καμιά ανοχή στην ενδοκινηματική βία»
Οι Αυτόνομες Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις ζητούν ξεκάθαρη καταδίκη της τυφλής βίας και υπερασπίζονται ενωτικό αγωνιστικό κίνημα στην ιδιωτική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: «Για την απρόκλητη βία της ΑΡΑΣ στο Πολυτεχνείο – Καμιά ανοχή στην ενδοκινηματική βία»