Νοσοκομείο
Περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση θανάτου της 20χρονης από αμυγδαλίτιδα έδωσε ιατροδικαστής

Περαιτέρω πληροφορίες έδωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας που πέθανε στα Ιωάννινα από αμυγδαλίτιδα.

«Δεν συναντάμε συχνά θανάτους εξαιτίας της οξείας αμυγδαλίτιδας» τόνισε ο γιατρός.

Συστηματικές επιπλοκές από τη λοίμωξη

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια πιο γενικευμένη λοίμωξη, δηλαδή αυτή η κατάσταση ξέφυγε από την περιοχή των αμυγδαλών, οπότε και προκάλεσε κάποιες συστηματικές επιπλοκές με αποτέλεσμα τον θάνατο» επισήμανε ο κ. Γαλεντέρη για τον θάνατο της 20χρονης. 

«Αυτές τώρα μένουν να ταυτοποιηθούν από την ιατροδικαστική που έχουμε δώσει εντολή να διενεργηθεί και φυσικά χρειαζόμαστε και τον ιατρικό φάκελο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε πώς μια τέτοια κατάσταση μπόρεσε και κατάφερε βασικά να προκαλέσει επιπλοκές και να αποφέρει και το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας» ανέφερε. 

«Προσοχή και ωριμότητα»

Ερωτηθείς για τις τυχόν ευθύνες του ιατρικού προσωπικού που εξέτασε και φρόντιζε την άτυχη φοιτήτρια ο κ. Γαλεντέρης υπογράμμισε πως «αυτό πρέπει να δούμε με πάρα πολλή προσοχή και ωριμότητα. Να δούμε τον ιατρικό φάκελο και να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει εκ μέρους των γιατρών εκεί και αν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό ούτως ώστε να αποτρέψουν την πορεία προς την πλήρη αποδιοργάνωση των συστημάτων της και το θάνατο. Συνεπώς αναμένουμε κι εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε να εκτιμηθεί ιατρικός φάκελος και το τι ακριβώς έχει γίνει δηλαδή τι εξετάσεις γίνανε, τι φαρμακευτική αγωγή χορηγήθηκε. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα δώσουν πάρα πολύ μεγάλο φως στην πορεία της ασθενούς προς το μοιραίο» σημείωσε. 

Τέλος συμπλήρωσε πως οι παθολογικές εξετάσεις είναι αυτές που τραβάνε προς τα πίσω την έρευνα για να επαληθεύσουν ουσιαστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής σημειώνοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να έχουμε μια πλήρη εικόνα».

Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης γίνεται έρευνα και στο νοσοκομείο για να εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα