milopita
Η πιο εύκολη συνταγή για vegan μηλόπιτα με τραγανό μείγμα κραμπλ

Σας παρουσιάζουμε μια υπέροχη vegan μηλόπιτα με ζύμη στη βάση, μήλα στη γέμιση και μια ψιχουλιαστή ζύμη κραμπλ στην επιφάνεια. 

Θα σας ενθουσιάσει η αντίθεση τραγανού και μαλακού.

Υλικά

Μερίδες: 8

Βάση τάρτας

  •  150 γρ. (1 πολύ γεμάτη κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  120 γρ. (1/2 κούπα) λάδι καρύδας, κρύο, για να είναι στερεό (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με βιολογικές τροφές)
  •  1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •  3-4 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου, κρύο

Κραμπλ

  •  90 γρ. (σχεδόν 1/2 κούπα) λάδι καρύδας κρύο
  •  100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  •  110 γρ. (1 κοφτή κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

Γέμιση

  •  7 μήλα κατά προτίμηση Φούτζι ή pink lady, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια

  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

  •  100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη

  •  1 κουτ. σούπας κονιάκ

  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

  •  1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

  •  2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ


Διαδικασία

Βάση τάρτας

  • Για τη vegan μηλόπιτα με τραγανό μείγμα κραμπλ, χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα, με το φτερό στο μίξερ. Αν το μείγμα έχει όψη άμμου και δεν έχει ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα αμυγδάλου (όσο πάρει) και ζυμώνουμε λίγο ακόμα για να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κραμπλ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν. (Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα.)
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστούμε.

Γέμιση

  • Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ τα μήλα, το λεμόνι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 1 ώρα, να μαριναριστούν.

Μηλόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Βγάζουμε τη ζύμη της βάσης από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Το στρώνουμε μέσα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και το ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε, αλλά αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο.
  • Στραγγίζουμε τα μήλα σε μπολ και κρατάμε στην άκρη τα υγρά.
  • Αδειάζουμε τα υγρά σε μπρίκι, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα μήλα, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην προψημένη βάση της τάρτας.
  • Βγάζουμε και τη ζύμη κραμπλ από το ψυγείο και με τα χέρια μας τη θρυμματίζουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να σχηματίσει μεγάλα και μικρά ακανόνιστα κομμάτια ζύμης.
  • Ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά. Αν δούμε ότι ροδίζει έντονα πριν από τον απαιτούμενο χρόνο ψησίματος, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε κομμάτια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα