vaxevanis
Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Μιχάλη Στασινόπουλου μετά τη μήνυση Βαξεβάνη

Εφοδο στο σπίτι του Μιχάλη Στασινόπουλου στην περιοχή της Ερέτριας πραγματοποίησε χθες Σάββατο η αστυνομία με διαταγή της εισαγγελέας Χαλκίδας κυρίας Ηλιοπούλου μετά από τη μήνυση που κατέθεσαν ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, η σύζυγός του και η πεθερά του μετά την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ενώ δειπνούσαν σε ταβέρνα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Εύβοια.

Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε ο Μιχάλης Στασινόπουλος.

Τι προηγήθηκε

Θύμα τραμπούκικης επίθεσης έπεσε την Παρασκευή το βράδυ ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, την ώρα που δειπνούσε με την οικογένειά του στην Εύβοια. 

Η επίθεση έγινε ενώπιον της οικογένειάς του, ενώ μπροστά στο περιστατικό βρισκόταν και η 8χρονη κόρη του,  με την πεθερά του να τραυματίζεται σοβαρά στο πρόσωπο και να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Σύμφωνα με το Documento έγιναν όταν ο δημοσιογράφος έφτασε σε εστιατόριο της Αμαρύνθου της Εύβοιας για να δειπνίσει μαζί με την οικογένειά του. Αργότερα, στο διπλανό τραπέζι εμφανίστηκε ένα άγνωστο πρόσωπο, το οποίο κινήθηκε προς το μέρος του κ. Βαξεβανη, στάθηκε πάνω από το οικογενειακό τραπέζι και ξεκίνησε να τον βρίζει χυδαία.

«Είσαι ένας ξεφτιλισμένος, θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρωμιάρη που τόλμησες να γράψεις για εμένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία», φέρεται να του είπε  ο άγνωστος που του επιτέθηκε.

Παρά το γεγονός πως ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σταματήσει, ο άνδρας συνέχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει. Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος επεσήμανε πως δεν τον γνωρίζει και πως αν έχει κάποιο πρόβλημα να καταφύγει στην Δικαιοσύνη, ο άγνωστος αντέτεινε: «ξεφτιλισμένε έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ, θα σου δείξω εγώ».

Στο περιστατικό αντέδρασαν και οι υπόλοιποι παριστάμενοι, αλλά και η σύζυγος του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ η 8χρονη κόρη τους παρακολουθούσε έντρομη τα όσα συνέβησαν μπροστά της. 

Τότε ο άγνωστος κατευθύνθηκε εναντίον της συζύγου του δημοσιογράφου και του παιδιού τους, σπρώχνοντας ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει. 

Εκείνη τη στιγμή η μέχρι τώρα λεκτική επίθεση έγινε χειροδικία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άγνωστος επιχείρησε να χτυπήσει την σύζυγό του δημοσιογράφου, με την μητέρα της να μπαίνει στη μέση και τελικά να δέχεται γροθιές στο πρόσωπο. 

Επικράτησε κατακραυγή από τον γύρω κόσμο για το βίαιο συμβάν και έτσι ο άγνωστος που χειροδίκησε τράπηκε σε φυγή. 

Η πεθερά του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παρέμεινε έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Documento, από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες στην επίθεση, προκύπτει ότι ο τραμπούκος ονομάζεται Μιχάλης Στασινόπουλος και είναι γνωστός στην περιοχή όπου έχει εξοχικό. Δίνει μάλιστα την εντύπωση ότι πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Από τη δημοσιογραφική έρευνα όμως προκύπτει ότι δεν είναι αυτός , ότι ένας μακρινός συγγενής του.

Η παραδοχή του ότι ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, οδήγησε στην ταυτότητά του μέσα από την έρευνα στη λίστα. Σύμφωνα με όσα είχε δημοσιεύσει ο Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό HOT DOC που αποκάλυψε τη λίστα τον Οκτώβριο του 2012, πραγματικά υπήρχε το όνομα Μιχάλης Στασινόπουλος σε λογαριασμό της HSBC , ως κάτοχος ποσού εκατομμυρίων μαζί με τον πατέρα του και άλλα μέλη της οικογένειας . Ο συγκεκριμένος Μιχάλης Στασινόπουλος , δεν είχε σχέση με τον γνωστό επιχειρηματία, αλλά φαίνεται να έχει σχέση με επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας μετάλλου στην οδό Πειραιώς. Από τα τηλέφωνα που έχει δηλώσει στο λογαριασμό της HSBC, ο Βαξεβάνης προχώρησε στην ταυτοποίησή του, αφού φαίνονται να ανήκουν στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Οι δικηγόροι του Κώστα Βαξεβάνη, έχουν συλλέξει ήδη όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της επίθεσης αλλά και της ταυτότητας του δράστη και θα απευθυνθούν στις Αρχές.

Μετά την επίθεση ο εκδότης δήλωσε στο Documento:

«Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του. Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται , απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται. Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογραφία και η δουλειά του δημοσιογράφου. Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα . Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε. Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Οι ενδιαφερόμενοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης μπορούν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης...
Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης