Αυτό είναι το ζώο που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους σε ένα χρόνο
Δείτε ποιο ζώο κατέχει την κορυφή

Αρκετά ζώα τρέφονται με άλλα ζώα για να επιβιώσουν, μάλιστα πολλές φορές καταλήγουν να τρώνε και ανθρώπους.

Κάποια μπορεί να είναι επικίνδυνα και βλαβερά προς τους ανθρώπους με τα δόντια τους, άλλα με δηλητήριο ή με τοξίνες.

Κάπου εδώ θα θέλαμε να θυμίσουμε πως ο άνθρωπος επίσης, είναι ζώο και μάλιστα είναι το δεύτερο πιο θανατηφόρο του πλανήτη.

Το νούμερο ένα ζώο στον πλανήτη που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους είναι το κουνούπι.

Εκτιμάται πως στον πλανήτη κυκλοφορούν έως 110 τρισεκατομμύρια κουνούπια, που σκοτώνουν από 500.000 έως 1.000.000 ανθρώπους το χρόνο, ως φορείς ασθενειών, με πρώτη την ελονοσία.

Σύμφωνα με το Our World in Data αν και η ασθένεια είναι σπάνια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, είναι κοινή σε μέρη της Αφρικής, της νότιας Ασίας και της Νότιας Αμερικής.

Όπως ενημερώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2021 το περίπου το 80% όλων των θανάτων από ελονοσία στην Αφρική ήταν παιδιών κάτω των 5 ετών.

Τα κουνούπια μεταδίδουν και άλλες ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός, το chikungunya, τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον ιό Ζίκα και αυτόν της παρασιτικής μόλυνσης της λεμφικής φιλαρίασης.

Το είδος αυτό είναι τόσο αποτελεσματικό στη διάδοση ασθενειών, καθώς τρέφονται με αίμα. Πράγμα που σημαίνει ότι μεταφέρουν πολύ εύκολα παθογόνους παράγοντες από την κυκλοφορία του αίματος ενός ατόμου σε άλλο.

Το μικρό μέγεθος και τα φτερά που διαθέτουν, επιτρέπουν στα κουνούπια να εξαπλωθούν εύκολα και να δαγκώσουν ανθρώπους, χωρίς να γίνουν αντιληπτά.

Επιπροσθέτως, βασίζονται στο νερό για να αναπαραχθούν, όπως οι άνθρωποι βασίζονται στο νερό για να ζήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι τείνουμε να ζούμε στα ίδια μέρη.

Κατά τον ΠΟΥ στην τρίτη θέση των πιο θανατηφόρων ζώων είναι τα φίδια που σκοτώνουν μεταξύ 81.000 και 138.000 ανθρώπους το χρόνο -κυρίως σε περιοχές όπως η Αφρική και η Νότια Ασία.

Στην Ευρώπη έχουμε τις μέλισσες και τις σφήκες ως μεγάλη απειλή, με το τσίμπημα της μέλισσας να μην σκοτώνει, εκτός και αν γίνεται σε άτομα που είναι αλλεργικά στο δηλητήριο τους.

Υπάρχουν και οι μέδουσες, των οποίων το τσίμπημα περιέχει ένα από τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν δεχόμαστε επίθεση από πολλές μέδουσες.

Πηγή: News24/7

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vivlia
ΠΑΣΟΚ για πολλαπλό βιβλίο: Από εξαγγελία σε εξαγγελία, από αναβολή σε αναβολή
ΠΑΣΟΚ: Είμαστε στη δεύτερη τετραετία και ακόμα δεν υπάρχει τίποτα «απτό». Το θεσμικό πλαίσιο του Πολλαπλού Βιβλίου είναι «εκτός πραγματικότητας», και...
ΠΑΣΟΚ για πολλαπλό βιβλίο: Από εξαγγελία σε εξαγγελία, από αναβολή σε αναβολή
nosokomeio-meth
Νοσοκομείο Σωτηρία: «Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»
Όποιος έχει χρήματα μπαίνει στο χειρουργείο ακόμα κι αν δεν είναι δε καμιά λίστα του νοσοκομείου καταγγέλλουν οι γιατροί
Νοσοκομείο Σωτηρία: «Ή θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα»