ANTIFLEGMONODEIS_TROFES
Η βελτίωση της διατροφής δεν μειώνει μόνο τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών ασθενειών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Υπάρχουν πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε εάν θέλετε να αυξήσετε το προσδόκιμο της ζωής σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι τροφές αυτές βοηθούν στη μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις κατά 25%, λένε οι ερευνητές.

Η βελτίωση της διατροφής δεν μειώνει μόνο τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών ασθενειών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι τρώνε φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ακόρεστα έλαια, μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης από μια σειρά παθήσεων, ενώ ταυτόχρονα ωφελούν τον πλανήτη.

H συγγραφέας της μελέτης Linh Bui από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είπε: «Αυτές οι τροφές φυτικής προέλευσης συσχετίστηκαν με χαμηλό κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιοπάθειες, καρκίνο του εντέρου, διαβήτη, εγκεφαλικό και συνολική θνησιμότητα».

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αν οι άνθρωποι καταναλώνουν αυτές τις τροφές θα φαίνονται νέοι και θα ζουν περισσότερο. Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, θεωρούνται «φάρμακο» για τον οργανισμό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώτε τουλάχιστον ένα ή δύο φλιτζάνια καθημερινά.

Είναι επίσης απαραίτητο να καταναλώνετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είπε περιέχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης σημαντικοί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την υγεία, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής και μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη. Είναι πλούσιοι σε μέταλλα, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τέλος, συνιστούν την κατανάλωση μούρων τα οποία αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

Πηγή: mirror.co.uk

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενδοσχολική βία
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος - Τον γρονθοκόπησε συμμαθητής του στο σχολείο
Ο 17χρονος χτύπησε στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος τον συνομήλικο του στις τουαλέτες του σχολείου για λόγους... ερωτικής αντιζηλίας
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονος - Τον γρονθοκόπησε συμμαθητής του στο σχολείο
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Ζαχαράκη: «Καμία ακαδημαϊκή αναγνώριση μεταπτυχιακών Pegaso από τον ΔΟΑΤΑΠ»
Η απάντηση στη Βουλή για τους εξ αποστάσεως τίτλους αλλοδαπής και τα μόρια στους πίνακες εκπαιδευτικών
Ζαχαράκη: «Καμία ακαδημαϊκή αναγνώριση μεταπτυχιακών Pegaso από τον ΔΟΑΤΑΠ»
Βουλή
Βουλή: «Άδικο και αντικοινωνικό το ισχύον καθεστώς» – Ερώτηση για τη διετία στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Χαμηλοί μισθοί, υψηλά ενοίκια και διετής παραμονή – Στο μικροσκόπιο το πλαίσιο μεταθέσεων
Βουλή: «Άδικο και αντικοινωνικό το ισχύον καθεστώς» – Ερώτηση για τη διετία στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών