Καλοκαιρινά φρούτα
Μαρμελάδες: Η συνταγή για να τις φτιάξετε στο σπίτι – Το «μαγικό» συστατικό

Το να φτιάχνετε μαρμελάδα με τον παραδοσιακό τρόπο είναι διασκεδαστικό για όσους λατρεύουν τη μαγειρική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια αρκετά κουραστική διαδικασία. Η προετοιμασία των φρούτων, το μαγείρεμά τους με ένα σωρό ζάχαρη και λίγη πηκτίνη, η αποστείρωση των βάζων, το γέμισμα και η κονσερβοποίησή τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό -όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια, χρόνο και αφοσίωση στον σκοπό.

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα με φρέσκια γεύση πολύ πιο γρήγορα και εύκολα; Σύμφωνα με το allrecipes.com υπάρχει μια συντομότερη λύση, και αυτό χάρη σε ένα εκπληκτικό (κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν και μαγικό) συστατικό που μπορεί να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας -τους σπόρους τσία.

Οι σπόροι chia περιγράφονται ως υπερτροφή, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πλήρη πρωτεΐνη με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Όχι μόνο είναι εξαιρετικοί για εσάς, αλλά έχουν την ιδιόμορφη ικανότητα να απορροφούν γρήγορα το νερό και να μετατρέπουν ένα υγρό σε μαλακή ζελατίνα. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδιότητα που βοηθάει στην παρασκευή μαρμελάδας.

Αντί να βράσετε το πλεονάζον νερό και να χρησιμοποιήσετε πηκτίνη, η προσθήκη chia σε θρυμματισμένα ή/και μερικώς μαγειρεμένα καλοκαιρινά φρούτα προκαλεί την πήξη τους σχεδόν αμέσως, ενώ και η ψύξη της μαρμελάδας βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Βέβαια, βέβαια δεν πρόκειται για τη μαρμελάδα που θα επεξεργαζόσασταν και θα συντηρούσατε για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά είναι ιδανική για να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την καταναλώσετε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα φρούτων με σπόρους chia

Για να κάνετε στο σπίτι αυτήν την πολύ εύκολη μαρμελάδα θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια από τα φρούτα της επιλογής σας, 2 κουταλιές της σούπας μέλι,1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia. Βράστε τα φρούτα για 5 λεπτά μέχρι αρχίσουν να διαλύονται και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, βάζοντας τους σπόρους chia στο τέλος.

Θα παρατηρήσετε ότι σε μόλις 5 λεπτά από την ώρα που προσθέσατε τους σπόρους chia η μαρμελάδα σας θα έχει αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Ο υφυπουργός Παιδείας μεταβαίνει στην Ιταλία για την 106η συνάντηση της Διαχειριστικής Επιτροπής
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Επίθεση του IDF στον Λίβανο
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες στο πεδίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η συγκέντρωση των διπλωματικών αποστολών στην αμερικανική πρωτεύουσα...
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Μέχρι και το ταλέντο της στη... μίμηση επιστράτευσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για να επιτεθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (vid)
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»