παραλία2
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Πλήθος παραβάσεων φέρνουν στο φως οι έλεγχοι σε παραλίες

Καθημερινοί είναι πλέον οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, με τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς εντοπίστηκαν εκατοντάδες παραβάσεις σε λιγότερο από έναν μήνα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας πως, «δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».

Οι έλεγχοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (8/8) σε 918 ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι μετά από σχετική εντολή που δόθηκε στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

«Είχα πει ότι θα προβούμε αμέσως σε ελέγχους, παρά τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και του ίδιου του πλαισίου των μισθώσεων για τις παραλίες. Και προσέθεσα ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες. Κάποιοι το αμφισβήτησαν.

Η ταχύτητα και τα αποτελέσματα των ελέγχων τους διαψεύδουν. Επισημαίνω σήμερα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, σε όλη τη χώρα και καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο. Προχωρούμε παράλληλα, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και διαφανές πλαίσιο, προς όφελος του συνόλου των πολιτών, των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα και εφαρμόζουν τις συμβάσεις αλλά και του ελληνικού τουρισμού.»

Τα αποτελέσματα των ελέγχων

  • Στο διάστημα από τις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 918 επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε 39 περιφερειακές ενότητες με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 85 επιχειρήσεις στην Κρήτη, 110 στις Κυκλάδες, 178 στο Ιόνιο, 35 στη Χαλκιδική.
  • Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις που αφορούν: Υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση (αυθαίρετη χρήση).
  • Οι ποινές που επιβάλλονται- ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης - από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες περιλαμβάνουν: πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δημοσιοποίησε τους πίνακες μετά την άρση των ισοβαθμιών
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Δίκη Χρυσής Αυγής
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επικύρωσε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης –Το alfavita...
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Kintzios _slider.jpg
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
«Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου. Οι προτάσεις για Δίκαιη Τιμή» Πέμπτη, 5 Μαρτίου...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκτοξευόταν στο 15,8% εάν είχε άλλον αρχηγό εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;