ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχετικά με το νέο στέλεχος κορονοϊού

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και τα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να αυξηθούν ξανά, ενώ ένα νέο στέλεχος κάνει την εμφάνισή του φέρνοντας καινούρια προβλήματα.

Για τη νέα μετάλλαξη Eris μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Συμβίωση με τον κορονοϊό

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που εμφανίζονται κατά την περίοδο που διανύουμε. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί και η εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής που προβληματίζει τους ειδικούς.

«Στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης έχουμε μια αύξηση του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η οποία ήταν πιο μεγάλη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να μην πανικοβαλλόμαστε. Πάντοτε ο κορονοϊός θα κάνει μικροεξάρσεις και υφέσεις» επισήμανε.

Μιλώντας για το καινούργιο στέλεχος με την ονομασία Eris τόνισε ότι μειώνει λίγο και την ικανότητα της ανοσίας μας γι’ αυτό και υπενθύμισε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από το εμβόλιο για τη μεταδοτική νόσο. «Όταν έχω να ζυγίσω το κόστος και το όφελος, το όφελος από το εμβόλιο είναι πολλαπλάσιο», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

efood
Κακοκαιρία: Η efood αναστέλλει την λειτουργία της στις «κόκκινες» περιοχές
Η εταιρεία συμμορφώνεται με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και δεν πραγματοποιεί delivery στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Η efood αναστέλλει την λειτουργία της στις «κόκκινες» περιοχές