Thumbnail
Ζάκυνθος: 33χρονος διαρρήκτης με συνεργό καμαριέρα «μπούκαρε» σε δωμάτια και καταλύματα – Πάνω από 35.000 ευρώ η λεία του

Κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας πάνω από 35.000 ευρώ ήταν η λεία ενός 33χρονου διαρρήκτη στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, ενώ τον βοηθούσσε 35χρονη συνεργός του σε τρεις περιπτώσεις.

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικά περιστατικά κλοπών σε τουριστικά καταλύματα και σπίτια, που διαπράχθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού στο νησί της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί, αναλύοντας τη μεθοδολογία και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν, ταυτοποίησαν ως δράστη 33χρονο στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, καθώς και την εμπλοκή 35χρονης συνεργού του, σε τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη δράση τους, προέκυψε ότι, από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους έως και τις αρχές Ιουλίου, ο 33χρονος, με τη συμμετοχή και της 35χρονης σε τρεις περιπτώσεις, αφού αρχικά παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα από καταλύματα και οικίες στις περιοχές Τσιλιβί, Άγιο Σώστη, Γάιδαρο, Τραγάκι και Λαγανά, στη συνέχεια αφαιρούσε από το εσωτερικό, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 33χρονος που ζούσε και δρούσε το τελευταίο διάστημα στο νησί, είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για αντίστοιχα αδικήματα. Η 35χρόνη εργαζόταν σεζόν ως καμαριέρα. Μάλιστα, ήταν εκείνη που έδινε πληροφορίες και προμήθευε με κάρτες δωματίων τον 33χρονο, ο οποίος και έκανε τις κλοπές, χωρίς να αφήνει ίχνη. Σε κάποιες περιπτώσεις η 35χρονηέκρυβε και τα κλοπιμαία.

Η συνολική αξία της λείας των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
Κι αν για τον Άγιο Βασίλη κάποια στιγμή απομυθοποιείς το όλο σκηνικό, για το Πάσχα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι, άλλωστε, τόσο ισχυρό το όλο...
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
τροχαίο Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά το σοκαριστικό τροχαίο με πέντε άτομα στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο