Thumbnail
Ζάκυνθος: 33χρονος διαρρήκτης με συνεργό καμαριέρα «μπούκαρε» σε δωμάτια και καταλύματα – Πάνω από 35.000 ευρώ η λεία του

Κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας πάνω από 35.000 ευρώ ήταν η λεία ενός 33χρονου διαρρήκτη στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, ενώ τον βοηθούσσε 35χρονη συνεργός του σε τρεις περιπτώσεις.

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικά περιστατικά κλοπών σε τουριστικά καταλύματα και σπίτια, που διαπράχθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού στο νησί της Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί, αναλύοντας τη μεθοδολογία και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν, ταυτοποίησαν ως δράστη 33χρονο στο σύνολο 12 υποθέσεων κλοπών και 2 αποπειρών, καθώς και την εμπλοκή 35χρονης συνεργού του, σε τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη δράση τους, προέκυψε ότι, από τον Ιούνιο τρέχοντος έτους έως και τις αρχές Ιουλίου, ο 33χρονος, με τη συμμετοχή και της 35χρονης σε τρεις περιπτώσεις, αφού αρχικά παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα από καταλύματα και οικίες στις περιοχές Τσιλιβί, Άγιο Σώστη, Γάιδαρο, Τραγάκι και Λαγανά, στη συνέχεια αφαιρούσε από το εσωτερικό, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 33χρονος που ζούσε και δρούσε το τελευταίο διάστημα στο νησί, είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει τις αρχές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για αντίστοιχα αδικήματα. Η 35χρόνη εργαζόταν σεζόν ως καμαριέρα. Μάλιστα, ήταν εκείνη που έδινε πληροφορίες και προμήθευε με κάρτες δωματίων τον 33χρονο, ο οποίος και έκανε τις κλοπές, χωρίς να αφήνει ίχνη. Σε κάποιες περιπτώσεις η 35χρονηέκρυβε και τα κλοπιμαία.

Η συνολική αξία της λείας των δραστών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iliada.jpg
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
Από τον Όμηρο και τον Αχιλλέα έως τα αρχαιολογικά ευρήματα και τους θρύλους για χαμένα μαντεία, το Πύθιο αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορική διαδρομή
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
peripoliko astinomia perama
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.
Προσήχθη ο 20χρονος για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ στον Άγιο Δημήτριο
Άγιος Δημήτριος: Προσαγωγή 20χρονου για τη δολοφονία του γιου του Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ.