Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτη επιβολή ποινής στέρησης μισθού σε γιατρό στη Λαμία
Σοβαρή καταγγελία από την ΟΕΝΓΕ

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι το μισθό ορθοπαιδικού στέρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, επειδή ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή χωρίς γραπτή εντολή.

Οι νοσοκομιακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα, ιδιαίτερα αφού ο γιατρός αρνήθηκε να εκτελέσει «παράνομη», όπως την χαρακτηρίζουν, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο ορθοπαιδικός ζήτησε να του υποβληθεί γραπτώς από τον Διοικητή το «εντέλλεσθε» για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του.

Ωστόσο, ο Διοικητής προέβη σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επέβαλε στέρηση μισθού στον γιατρό.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή ποινής σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος (Ορθοπαιδικός) ζήτησε γραπτά εντέλλεσθε για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς. Κατόπιν ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο.

Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και “παραδειγματισμού” προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.

Ο διοικητής του Γ.Ν Λαμίας είναι υπόλογος απέναντι σε υγειονομικούς και ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση επιβολής ποινής.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aimodosia
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Eορταστική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία 12 και 13 Δεκεμβρίου 11.00-15.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου