Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτη επιβολή ποινής στέρησης μισθού σε γιατρό στη Λαμία
Σοβαρή καταγγελία από την ΟΕΝΓΕ

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι το μισθό ορθοπαιδικού στέρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, επειδή ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή χωρίς γραπτή εντολή.

Οι νοσοκομιακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα, ιδιαίτερα αφού ο γιατρός αρνήθηκε να εκτελέσει «παράνομη», όπως την χαρακτηρίζουν, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο ορθοπαιδικός ζήτησε να του υποβληθεί γραπτώς από τον Διοικητή το «εντέλλεσθε» για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του.

Ωστόσο, ο Διοικητής προέβη σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επέβαλε στέρηση μισθού στον γιατρό.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή ποινής σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος (Ορθοπαιδικός) ζήτησε γραπτά εντέλλεσθε για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς. Κατόπιν ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο.

Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και “παραδειγματισμού” προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.

Ο διοικητής του Γ.Ν Λαμίας είναι υπόλογος απέναντι σε υγειονομικούς και ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση επιβολής ποινής.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto.jpg
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές