Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτη επιβολή ποινής στέρησης μισθού σε γιατρό στη Λαμία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρή καταγγελία από την ΟΕΝΓΕ

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι το μισθό ορθοπαιδικού στέρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, επειδή ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή χωρίς γραπτή εντολή.

Οι νοσοκομιακοί γιατροί σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα, ιδιαίτερα αφού ο γιατρός αρνήθηκε να εκτελέσει «παράνομη», όπως την χαρακτηρίζουν, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο ορθοπαιδικός ζήτησε να του υποβληθεί γραπτώς από τον Διοικητή το «εντέλλεσθε» για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του.

Ωστόσο, ο Διοικητής προέβη σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επέβαλε στέρηση μισθού στον γιατρό.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή ποινής σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος (Ορθοπαιδικός) ζήτησε γραπτά εντέλλεσθε για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς. Κατόπιν ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο.

Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και “παραδειγματισμού” προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.

Ο διοικητής του Γ.Ν Λαμίας είναι υπόλογος απέναντι σε υγειονομικούς και ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση επιβολής ποινής.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
Η εκδήλωση στην Αθήνα συγκέντρωσε δεκάδες νέους και νέες λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
μητσοτακης
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
Τι είπε για γεωπολιτικές εξελίξεις, επενδύσεις, εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
diethnes-panepistimio
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η εκδήλωση με τίτλο: «Έμφυλη ενδοοικογενειακή βία. Το χάπι του βιασμού», θα πραγματοποιηθεί 12:00 – 13:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος» στην...
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας