ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,1% υποχώρησε η τον Ιούνιο - Στους νέους τα υψηλότερα ποσοστά
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 523.409 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 60.078 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2022 (10,3%) και κατά 6.234 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2023 (1,2%)

Υποχώρησε στο 11,1% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 12,3% τον Ιούνιο 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,3% τον Μάιο 2023.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 523.409 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 60.078 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2022 (10,3%) και κατά 6.234 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2023 (1,2%).

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 14% από 16,7% τον Ιούνιο 2022 και στους άνδρες σε 8,7% από 8,9%.

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 23,6% από 31,6% έναν χρόνο πριν και στις ηλικίες 25- 74 ετών σε 10,5% από 11,3%.

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.189.862 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 46.574 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2022 (1,1%) και κατά 32.310 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2023 (0,8%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.088.274 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 15.775 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2022 (0,5%) και κατά 28.410 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2023 (0,9%).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Πώς διαμορφώνεται η σειρά κατάταξης – Τι μετράει πέρα από τους βαθμούς
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
Στις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
ilikiomenos-laptop.jpg
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
Οι ιστορίες με 80χρονους και 85χρονους που δουλεύουν επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι καθημερινότητα στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
αστυνομια
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά και ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση – Τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί - Ένα βήμα πριν την τραγωδία...
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι