Φωτιά στην Κάρυστο
Έκκληση δημάρχου Καρύστου για εναέρια μέσα
Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ. «Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε.

Ακόμα και τα 20 μέτρα φτάνουν οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές ήταν άνιση.

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Νέο μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα σε άλλα τέσσερα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους με κατεύθυνση και πάλι προς την Κάρυστο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«έξυπνες» κάμερες
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
Οι πρώτες επτά κάμερες τέθηκαν σε λειτουργία, ενώ έως τον Φεβρουάριο θα έχουν εγκατασταθεί άλλες 44 σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής
Αττική: Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών για οδική ασφάλεια – Πως θα στέλνουν τα πρόστιμα
γιαπωνεζα
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
Μια 32χρονη αντάλλαξε όρκους με ψηφιακό σύντροφο σε τελετή με VR, προκαλώντας συζητήσεις για τα όρια ανθρώπου και AI
Ιαπωνία: Γάμος με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ChatGPT – «Μου έμαθε τι σημαίνει αγάπη»
logo
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι εταίροι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έθεσαν το πλαίσιο συνεργασίας και τις βάσεις για την ποιοτική υλοποίηση...
Kick-off Meeting του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “XPLORE” στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή της ΔΠΕ Λασιθίου