autokinito
Πέντε λεπτά αρκούν για να χαθεί μια ζωή

Θέλοντας να καταγράψει το ισχυρό θερμικό φορτίο λόγω του παρατεταμένου καύσωνα ο Σπύρος Τάπας από την Ομάδα Up Stories έκανε ένα πείραμα που αποκάλυψε θερμοκρασίες έως και... 170 βαθμών Κελσίου στην οροφή του αυτοκινήτου.

Στον εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει οποιοσδήποτε - πολύ παραπάνω δε ένα μικρό παιδί ή κάποιος ηλικιωμένος - αποκάλυψε με πείραμά του ο Σπύρος Τάπας.

Μετά το πείραμα με το αυτοκίνητο στον ήλιο - που «έπιασε» αδιανόητες θερμοκρασίες (έως και 170 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του) - ο Σπύρος Τάπας σημείωσε ότι μετά από 15 λεπτά εντός του οχήματος η θερμοκρασία πλησίασε τους 50 με 60 βαθμούς Κελσίου, πριν σταματήσει να καταγράφει το θερμόμετρο.

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, ότι χρειάζεται προσοχή και δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κάποιος αν δεν υπάρχει λόγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα