autokinito
Πέντε λεπτά αρκούν για να χαθεί μια ζωή

Θέλοντας να καταγράψει το ισχυρό θερμικό φορτίο λόγω του παρατεταμένου καύσωνα ο Σπύρος Τάπας από την Ομάδα Up Stories έκανε ένα πείραμα που αποκάλυψε θερμοκρασίες έως και... 170 βαθμών Κελσίου στην οροφή του αυτοκινήτου.

Στον εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει οποιοσδήποτε - πολύ παραπάνω δε ένα μικρό παιδί ή κάποιος ηλικιωμένος - αποκάλυψε με πείραμά του ο Σπύρος Τάπας.

Μετά το πείραμα με το αυτοκίνητο στον ήλιο - που «έπιασε» αδιανόητες θερμοκρασίες (έως και 170 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του) - ο Σπύρος Τάπας σημείωσε ότι μετά από 15 λεπτά εντός του οχήματος η θερμοκρασία πλησίασε τους 50 με 60 βαθμούς Κελσίου, πριν σταματήσει να καταγράφει το θερμόμετρο.

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, ότι χρειάζεται προσοχή και δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κάποιος αν δεν υπάρχει λόγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Επιστρέφουμε στη φαυλοκρατία του 1911» σημειώνει η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Χορός
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων
Καθυστέρηση άνω του έτους για το τμήμα Χορού: Αίτημα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων