autokinito
Πέντε λεπτά αρκούν για να χαθεί μια ζωή

Θέλοντας να καταγράψει το ισχυρό θερμικό φορτίο λόγω του παρατεταμένου καύσωνα ο Σπύρος Τάπας από την Ομάδα Up Stories έκανε ένα πείραμα που αποκάλυψε θερμοκρασίες έως και... 170 βαθμών Κελσίου στην οροφή του αυτοκινήτου.

Στον εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει οποιοσδήποτε - πολύ παραπάνω δε ένα μικρό παιδί ή κάποιος ηλικιωμένος - αποκάλυψε με πείραμά του ο Σπύρος Τάπας.

Μετά το πείραμα με το αυτοκίνητο στον ήλιο - που «έπιασε» αδιανόητες θερμοκρασίες (έως και 170 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του) - ο Σπύρος Τάπας σημείωσε ότι μετά από 15 λεπτά εντός του οχήματος η θερμοκρασία πλησίασε τους 50 με 60 βαθμούς Κελσίου, πριν σταματήσει να καταγράφει το θερμόμετρο.

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, ότι χρειάζεται προσοχή και δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κάποιος αν δεν υπάρχει λόγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kintzios
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Καλλιεργώντας τους Ηγέτες της Βιώσιμης Καινοτομίας σε έναν Κόσμο που Αλλάζει
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει