skylos
Ο σκύλος εκσφενδονίστηκε στον αέρα και σωριάστηκε στο οδόστρωμα, πεθαίνοντας ακαριαία - Η απάντηση του αντιδημάρχου

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό με αρνητικό πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο της δημοτικής αρχής Χίου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα zoosos.gr μέσα από παρέμβαση του δικηγόρου Παύλου Τομάζου που εκπροσωπεί τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.

Σύμφωνα με αυτό, στις 6 Ιουλίου στις 19:17 μ.μ. το απόγευμα, αντιδήμαρχος της Χίου οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στα Αρμόλια, όταν προσπέρασε με μεγάλη ταχύτητα προπορευόμενο όχημα.

Κατά την προσπέραση κι ενώ το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου ευθυγραμμίζονταν ξανά στο δεξί τμήμα του δρόμου, παρέσυρε αδέσποτο σκύλο που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου.

Όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που προσπέρασε ο εν λόγω αντιδήμαρχος, ο σκύλος εκσφενδονίστηκε στον αέρα και σωριάστηκε στο οδόστρωμα, πεθαίνοντας ακαριαία. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος δεν σταμάτησε, συνεχίζοντας την πορεία του.

Ο αυτόπτης μάρτυρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να ελέγξει την κατάσταση του σκύλου, καλώντας την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, έλεγξαν τον σκύλο με ανιχνευτή μικροτσίπ αλλά δεν εντοπίστηκε.

Ο αρμόδιος αστυνομικός, κάλεσε τον αντιδήμαρχο μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετέβησαν στο Α.Τ. Καλαμωτής για κατάθεση τον ρώτησε αν όντως είχε χτυπήσει τον σκύλο και ο αντιδήμαρχος απάντησε καταφατικά και επιπλέον ότι βιάζονταν για να προλάβει το ραντεβού του.

Κατά την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος χτύπησε τον σκύλο στις 19:17 μ.μ. και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει στις 19:19 μ.μ., δηλαδή δύο λεπτά μετά.

Γιάννης Ξενάκης: «Οι Φιλοζωικές μονοπωλούν την ευαισθησία κι εγώ έχω 11 οικόσιτα, 4 σκύλους και 7 γάτες»

Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης επέλεξε την οδό του Facebook, προκειμένου να τοποθετηθεί.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ξενάκης βάλει κατά των αντιπολιτεύσεων, κατά του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά των φιλοζωικών σωματείων λέγοντας ότι μονοπωλούν την ανθρώπινη ευαισθησία.

Ο αντιδήμαρχος, στην ανάρτησή του αναφέρεται σε σειρά άρθρων του νόμου 4830/2021, σημειώνοντας ότι, ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία δύο λεπτά μετά το συμβάν και συγκεκριμένα στις 19:19 ενώ δεν αναφέρεται στο γεγονός της εγκατάλειψης του ζώου.

Παράλληλα συνοδεύει την ανάρτησή του από μία σκοτωμένη αλεπού, λέγοντας ότι αυτή σκοτώθηκε κάτω από ίδιες συνθήκες με τον σκύλο.

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον κάποιος σκοτώσει ζώο εξ αμελείας σε τροχαίο, οφείλει να καλέσει είτε τον δήμο είτε την αστυνομία για να ενημερώσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος αλλά μόνο διοικητικής παράβασης με τη μορφή του προστίμου των 500 ευρώ, μόνο αν ο υπαίτιος δεν ειδοποιήσει τον δήμο ή την αστυνομία για την πράξη του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τα φαινόμενα βίας»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
Γιάννης Καλλιάνος
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
Γιάννης Καλλιάνος: «Η αλήθεια θα λάμψει προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου»
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»