Φωτιά στα Δερβενοχώρια
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους για εκκένωση

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει σήμερα το απόγευμα (20/07) σε Μάνδρα και Μέγαρα, προκαλώντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης προς την Οινόη για τους οικισμούς Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκουνδουρα, Πανόραμα και Παλαιωχώρι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

112

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες, ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται, ειδικότερα, στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Στο συγκεκριμένο σημείο, η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Η κατάσταση σε Ρόδο και Λακωνία

Καλύτερη εικόνα από χθες (19/07) παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στη Λακωνία, με την προσοχή των δυνάμεων να στρέφεται στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Παρατηρούνται εστίες πυρκαγιάς και σημεία έντασης, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση να παραμένει υπό έλεγχο. Από το πρωί της Πέμπτης, τις χερσαίες επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στη Ρόδο επικρατεί επίσης βελτιωμένη κατάσταση συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, με τις καιρικές συνθήκες να μη μπορούν να χαρακτηριστούν πάντως ιδανικές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα