Φωτιά στα Δερβενοχώρια
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους για εκκένωση

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει σήμερα το απόγευμα (20/07) σε Μάνδρα και Μέγαρα, προκαλώντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης προς την Οινόη για τους οικισμούς Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκουνδουρα, Πανόραμα και Παλαιωχώρι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

112

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες, ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται, ειδικότερα, στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Στο συγκεκριμένο σημείο, η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Η κατάσταση σε Ρόδο και Λακωνία

Καλύτερη εικόνα από χθες (19/07) παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στη Λακωνία, με την προσοχή των δυνάμεων να στρέφεται στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Παρατηρούνται εστίες πυρκαγιάς και σημεία έντασης, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση να παραμένει υπό έλεγχο. Από το πρωί της Πέμπτης, τις χερσαίες επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στη Ρόδο επικρατεί επίσης βελτιωμένη κατάσταση συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, με τις καιρικές συνθήκες να μη μπορούν να χαρακτηριστούν πάντως ιδανικές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis_27302019.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Το χρονοδιάγραμμα του ΚΥΣΔΕ και οι κρίσιμες ημερομηνίες
Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου – Από τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις έως την οριστικοποίηση των οργανικών κενών
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Το χρονοδιάγραμμα του ΚΥΣΔΕ και οι κρίσιμες ημερομηνίες
μητσοτάκης
Μητσοτάκης: «Δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στους αγρότες – Το πλαίσιο στήριξης έχει εξαντληθεί»
Κάθετος ο πρωθυπουργός ενόψει της συνάντησης στο Μαξίμου, ξεκαθαρίζει τα όρια προϋπολογισμού και Ευρώπης – Στο πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου η...
Μητσοτάκης: «Δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στους αγρότες – Το πλαίσιο στήριξης έχει εξαντληθεί»
γροθια
Εκπαιδευτικοί: Πανελλαδικός συναγερμός στις 21 Ιανουαρίου για το δικαίωμα στην απεργία
Κινητοποιήσεις σε Τρίπολη και μεγάλες πόλεις της χώρας ενάντια στην αξιολόγηση και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων
Εκπαιδευτικοί: Πανελλαδικός συναγερμός στις 21 Ιανουαρίου για το δικαίωμα στην απεργία