Οι φωτιές στην Αττική συγκεκριμένα, είναι πλέον ανεξέλεγκτες και η ζημιά που έχει γίνει σε δάση, σε σπίτια αλλά και σε ζώα ανεπανόρθωτη.
Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε στο OPEN για το πώς θα κατευθυνθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες και πώς επηρεάζουν τα μέτωπα των φωτιών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, «εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο χρονικά τμήμα της σημερινής ημέρας καθώς υπάρχουν οι μέγιστες εντάσεις των μελτεμιών».
Οι άνεμοι θα μετακινούνται από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά και τις επόμενες ώρες θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και προς την περιοχή του Λουτρακίου θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ με ριπές στα 7-8 μποφόρ. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Δερβενοχώρια καθώς οι άνεμοι θα είναι 6-7 ακόμη και 8 μποφόρ.
Αυτή η κατάσταση με τους ανέμους θα διαρκέσει μέχρι τις 20:00.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ