ερημοποίηση
Όλα τα μοντέλα στην Ακαδημία Αθηνών “βλέπουν” ερημοποίηση της χώρας από τη Λάρισα και νοτιότερα μέχρι την Σπάρτη και την Λακωνία, περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες δεκαετίες. Μετά το 2050-2060, εάν δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα υπάρξει περίπτωση επιστροφής στα δεδομένα του 20 αιώνα

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ερημοποίησης αρκετών περιοχών της χώρας έκρουσε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, σχολιάζοντας τον καύσωνα που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία 24ωρα.

Ο Χρήστος Ζερεφός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τον καύσωνα Κλέωνα και το κλίμα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες, κάνοντας λόγο για ερημοποίηση περιοχών από τη Λάρισα μέχρι τη Λακωνία.

«Δυστυχώς όλα τα μοντέλα στην Ακαδημία Αθηνών “βλέπουν” ερημοποίηση της χώρας από τη Λάρισα και νοτιότερα μέχρι την Σπάρτη και την Λακωνία, περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες δεκαετίες. Μετά το 2050-2060, εάν δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα υπάρξει περίπτωση επιστροφής στα δεδομένα του 20 αιώνα», είπε ο κ. Ζερεφός.

Σχετικά με τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να αποφύγουμε αυτό το σενάριο, ο καθηγητής Φυσικής είπε ότι «το πιο εύκολο είναι να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Εξοικονομούμε νερό, εξοικονομούμε σκουπίδια και πρέπει να προσέξουμε τις πυρκαγιές».

 

Όσον αφορά το πόσο επικίνδυνος είναι ένας καύσωνας, ο Χρήστος Ζερεφός σημείωσε στον ΑΝΤ1 πως «όλους τους τους επιστήμονες τους ανησυχεί αυτή η κατάσταση, είναι θέματα τα οποία μελετάμε πολλές δεκαετίες και κάθε χρόνο όσον αφορά τους καύσωνες γίνεται όλο και χειρότερα».

Κλείνοντας, ο κ. Ζερεφός τόνισε ότι η κατάσταση θα γίνεται πιο επικίνδυνη καθώς χάσαμε το 50% σε νερό από τις βροχές και τα χιόνια του χειμώνα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα