Thumbnail
Τι δείχνει νέα έρευνα για την αϋπνία

Ο ύπνος είναι το βασικότερο κομμάτι για την υγεία ενός ανθρώπου και αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια με πολλές έρευνες, αλλά και «πειράματα» σε ανθρώπους.

Η έλλειψη ύπνου περιλαμβάνει μια σειρά προβλημάτων, με σωματικές και ψυχικές αρνητικές καταστάσεις, όπως η υγεία της καρδίας, ο διαβήτης, το άγχος, η κόπωση κ.α.

Σύμφωνα με άρθρο του Smithsonian Magazine, οι άνθρωποι χάνουμε κατά μέσο όρο 44 ώρες ύπνου κάθε χρόνο εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, με την απώλεια των ωρών ύπνου να φτάνει ακόμα και τις 58 ώρες μέχρι το τέλος του αιώνα.

Από την ανάλυση της έρευνας προκύπτει ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι πιο ζεστές χώρες, οι ηλικιωμένοι και οι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, λόγω μεγαλύτερης έκθεσης στη ζέστη.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά βραχιολάκια σαν smartwatches που μπορούν να παρακολουθούν την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου σε 68 διαφορετικές χώρες, κρατώντας ένα αρχείο από 7 εκατομμύρια ύπνους.

Το χρονικό διάστημα, αλλά και η δυσφορία, που απαιτείται για τον πάρει κάποιον ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας ζεστής βραδιάς είναι κάτι απόλυτα λογικό σαν σκέψη και όλους μας έχει απασχολήσει, αλλά όταν βλέπεις πόσες ώρες χάνονται και τι επιπτώσεις μπορεί έχει αυτό μακροπρόθεσμα, τότε γίνεται πραγματικά τρομακτικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος του μαστού
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία
Oι ερευνητές υπολόγισαν τις τάσεις στα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου για άτομα ηλικίας 10-44 ετών από το 1999 ως το 2020
Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία