Γιατρός
Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι δερματολόγοι για τις προσφορές υπηρεσιών αισθητικής

Έκκληση προς τους πολίτες, να μην επιλέγουν με κριτήριο επιλογής, «τις χαμηλές τιμές και προσφορές», απευθύνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, όσον αφορά στις υπηρεσίες Δερματολογίας και Αισθητικής.

Ειδικότερα, με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη σπείρας που διοχέτευε στην Ελληνική αγορά σκευάσματα, όπως βοτουλινική τοξίνη, υαλουρονικό οξύ και μάσκες περιποίησης προσώπου, μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και παράνομα εισηγμένα από τρίτες χώρες, όπως Τουρκία και Πολωνία, πουλώντας τα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα με πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρόκειται περί οικονομικού εγκλήματος.

Σοβαρά τα προβλήματα

Για τα παρανόμως διακινούμενα σκευάσματα και υλικά είναι κοινή πεποίθηση σε όλους ότι πρέπει να επιλαμβάνεται πάντα η Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό όμως που είναι τεράστιο και πολύ σοβαρό ιατρικό θέμα και απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την Επιστημονική μας εταιρεία (ΕΔΑΕ), αλλά θα πρέπει να απασχολεί ιδιαιτέρως και το Υπουργείο Υγείας, είναι πως τα σκευάσματα αυτά, είτε διακινούνται νόμιμα, είτε διακινούνται παράνομα, είτε είναι νοθευμένα είτε είναι αξιόπιστα μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στη Δημόσια Υγεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς χρησιμοποιούνται παράνομα από μη γιατρούς, στα διάφορα κέντρα αισθητικής, ελπίζουμε όχι σε όλα. Χρησιμοποιούνται επίσης και σε Κέντρα της μη αναγνωρισμένης ειδικότητας «Αισθητικής Ιατρικής» από μη ειδικευμένους γιατρούς.

Πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές στους συμπολίτες μας, πως οι μόνες αναγνωρισμένες από το ΚΕΣΥ ειδικότητες, που έχουν στο γνωστικό τους αντικείμενο τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις (υαλουρονικά, τοξίνες, μεσοθεραπείες, peelings κ.λπ.), που αφορούν στη βελτίωση των αισθητικών προβλημάτων του δέρματος είναι η Δερματολογία και η Πλαστική Χειρουργική.

Προσοχή στις επιλογές των πολιτών

«Πρέπει να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ότι προφανώς σε μια επεμβατική πράξη αισθητικής δερματολογίας, ενδιαφέρει κυρίως το αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρει όμως εξίσου και η ασφάλεια της ιατρικής πράξης.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνούν τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, που μπορεί να προκύψουν, είτε από εφαρμογή των συγκεκριμένων πράξεων από μη εξειδικευμένους γιατρούς είτε από κακή ποιότητα των υλικών. Οι παρενέργειες αυτές μπορεί να είναι αποστήματα δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις, πυοδερματίτιδες, νεκρώσεις του δέρματος ακόμα και τύφλωση.

Ο Δερματολόγος, γνωρίζοντας σε βάθος την ανατομία και τη φυσιολογία του δέρματος, είναι ικανός να προλάβει τις οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες ή να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, σε περίπτωση που δεν μπορούν να αποφευχθούν. Έτσι, διασφαλίζεται ένα άρτιο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα με ασφάλεια και αποφεύγονται οι τρομερές παραμορφώσεις προσώπου και οι εκτρωματικές εικόνες που βλέπουμε συχνά», επεσήμανε ο κ. Μπάρκης.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι καθώς τέτοια φαινόμενα τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις, εφιστούμε επιτακτικά την προσοχή του κοινού να μην παρασύρεται από διαφημίσεις, από προσφορές και από χαμηλές τιμές και να απευθύνεται μόνο στους ειδικούς γιατρούς, δηλαδή σε Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς.

Είναι αναγκαίο να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας, Αρχές, δημοσιογράφοι και γιατροί, για να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο και κατ’ επέκταση να τον προφυλάξουμε», δήλωσε συμπερασματικά ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα