ναρκη
Φώτο: ΕΡΤ
Η νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων

Ένας ψαροντουφεκάς στη Κεφαλονιά ανακάλυψε στη βουτιά του μία τεράστια νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα σε βάθος μόλις 10 μέτρων.

Ο ίδιος ανέφερε στην ΕΡΤ: «Μια μέρα σαν την χτεσινή είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελεύθερη κατάδυση, βουτώντας για ψαροντούφεκο. Στα καταγάλανα νερά της νότιας Κεφαλονιάς σε σχετικά μικρό βάθος 10 μ ανακάλυψα μια νάρκη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους.

Η πρώτη σκέψη που έκανα μετά το δέος που μου προκάλεσε το θέαμα της νάρκης ήταν αν είναι ακόμα ενεργή, αν μπορούσε ακόμα να κάνει την δουλειά που αρχικά είχε κατασκευαστεί και κατά ποσό ήταν επικίνδυνη σε τόσο μικρό βάθος για κάποιο αλιευτικό που σηκώνει δίχτυα ή κάποιο μεγάλο σκάφος που θα έριχνε άγκυρα απάνω του.

Επόμενη σκέψη ήταν να πάρω τηλέφωνο όταν βγω από το νερό την Ευτυχία Πενταράκη, τη φίλη μου που γνωρίζει από τέτοια περιστατικά να με καθοδηγήσει σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ. Αφού βιντεοσκόπησα την νάρκη με υποβρύχια κάμερα πήρα το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας και ενημέρωσα το κατά τόπους λιμεναρχείο για τις απαραίτητες ενέργειες».

Και συνέχισε λέγοντας, «Μπορεί το ψάρεμα να μην είχε μεγάλους ροφούς η χοντρά μαγιάτικα, είχε σίγουρα αυτό που στην πραγματικότητα όλοι βουτάμε να βρούμε κάτι που κανένας άλλος δεν έχει δει η πιάσει όμοιό του.

Σίγουρα μια τέτοια ανακάλυψη είναι από τις ιστορίες που θα λέω όταν με ρωτούν, τι είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχεις δει όλα αυτά τα χρόνια που βουτάς», λέει χαρούμενος ο Π. Δημάκος.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο σημείο ειδική ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της νάρκης, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη εξουδετέρωσή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα