ναρκη
Φώτο: ΕΡΤ
Η νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων

Ένας ψαροντουφεκάς στη Κεφαλονιά ανακάλυψε στη βουτιά του μία τεράστια νάρκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα σε βάθος μόλις 10 μέτρων.

Ο ίδιος ανέφερε στην ΕΡΤ: «Μια μέρα σαν την χτεσινή είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελεύθερη κατάδυση, βουτώντας για ψαροντούφεκο. Στα καταγάλανα νερά της νότιας Κεφαλονιάς σε σχετικά μικρό βάθος 10 μ ανακάλυψα μια νάρκη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους.

Η πρώτη σκέψη που έκανα μετά το δέος που μου προκάλεσε το θέαμα της νάρκης ήταν αν είναι ακόμα ενεργή, αν μπορούσε ακόμα να κάνει την δουλειά που αρχικά είχε κατασκευαστεί και κατά ποσό ήταν επικίνδυνη σε τόσο μικρό βάθος για κάποιο αλιευτικό που σηκώνει δίχτυα ή κάποιο μεγάλο σκάφος που θα έριχνε άγκυρα απάνω του.

Επόμενη σκέψη ήταν να πάρω τηλέφωνο όταν βγω από το νερό την Ευτυχία Πενταράκη, τη φίλη μου που γνωρίζει από τέτοια περιστατικά να με καθοδηγήσει σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ. Αφού βιντεοσκόπησα την νάρκη με υποβρύχια κάμερα πήρα το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας και ενημέρωσα το κατά τόπους λιμεναρχείο για τις απαραίτητες ενέργειες».

Και συνέχισε λέγοντας, «Μπορεί το ψάρεμα να μην είχε μεγάλους ροφούς η χοντρά μαγιάτικα, είχε σίγουρα αυτό που στην πραγματικότητα όλοι βουτάμε να βρούμε κάτι που κανένας άλλος δεν έχει δει η πιάσει όμοιό του.

Σίγουρα μια τέτοια ανακάλυψη είναι από τις ιστορίες που θα λέω όταν με ρωτούν, τι είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχεις δει όλα αυτά τα χρόνια που βουτάς», λέει χαρούμενος ο Π. Δημάκος.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο σημείο ειδική ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της νάρκης, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη εξουδετέρωσή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΠΑΕ
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουν την τέχνη
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μια μοναδική συλλογή σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής από τον Ιορδάνη...
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουν την τέχνη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: «Η αναμόχλευση παλιών συνταγών δεν θα βοηθήσει, θα διαβάσω το βιβλίο»
«Θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά όλων των παικτών - αν με έπαιρνε τηλέφωνο θα το σήκωνα», σημείωσε o γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: «Η αναμόχλευση παλιών συνταγών δεν θα βοηθήσει, θα διαβάσω το βιβλίο»
inedibim_newx400.jpg
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση υπαλλήλων
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης καλεί τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα να υποβάλουν αιτήσεις για απόσπαση στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση υπαλλήλων