μετανάστες
«Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές λυσσασμένες θρησκείες, πατρίδες, οικογένειες σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες»

- Ο δισεκατομμυριούχος Πακιστανός, που πλήρωσε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για την πλάκα του και πνίγηκε μέσα στο τεχνολογικό επίτευγμα μιας καθωσπρέπει εταιρείας, δεν είναι Πακιστανός, είναι δισεκατομμυριούχος. 

- Ο φουκαράς Πακιστανός, που πλήρωσε τους κόπους μιας ζωής για να δραπετεύσει από τον όλεθρο και πνίγηκε μέσα στη βάρκα του άτιμου λαθροδιακινητή, δεν είναι φουκαράς, είναι Πακιστανός. Όλες οι ανθρώπινες ζωές είναι ιερές και δεν μπαίνουν σε διάκριση. Ή έτσι πρέπει.

Σε τι τραγική κοινωνία ζούμε λοιπόν βλέποντας τη δημοσιότητα και τα μέσα που διατέθηκαν για τη σωτηρία των πέντε δισεκατομμυριούχων, σε αντίθεση με την αδιαφορία για τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων κάθε μήνα στη Μεσόγειο.  

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Να παραμείνουν στην εξουσία οι λίγοι ή να αποκτήσουν κάποιας μορφής εξουσία οι πολλοί και αδιάφοροι. Και μη μου πει κανείς/καμία, ότι οι πολλοί και αδιάφοροι είναι ανενημέρωτοι και θύματα παραπληροφόρησης, γιατί θα θυμηθώ τους γερμανούς των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων, που δεν είχαν προσέξει ("δεν ήξεραν") ότι οι εβραίοι γείτονές τους εξαφανίστηκαν....

Όχι, δεν ανήκω στους λίγους και εκλεκτούς. Αν ανήκα, θα ήμουν ακόμα στο Κόμμα (μη ρωτάτε ποιο, ένα είναι: αυτό που λειτουργεί σαν σχολή στελεχών για τα κόμματα εξουσίας). Αυτό που λέω είναι, πως όταν η κοινωνία βυθίζεται στην αδιαφορία και στην αδράνεια, όταν τρόπος ζωής γίνεται η υποταγή - συναλλαγή με τον ισχυρό και το μίσος στον πιο αδύνατο, τότε ο δρόμος εξόδου που περιμένει είναι μια μείζων καταστροφή. Και αυτό δεν είναι μια δυσοίωνη πρόβλεψη. Είναι μια ανασκόπηση της πρόσφατης ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας.

Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές λυσσασμένες θρησκείες, πατρίδες, οικογένειες σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες.

Γι' άλλη μια ιδεολογία κι άλλη μια διαστροφή
κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία. 
Γι' άλλη μια κτηνωδία, γι' άλλη μια σφαγή
κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία

ΤΡΥΠΕΣ, ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΕΦΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ, 1997

* Χρήστος Χατζηχρήστος, Μαθηματικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο Γεννηματάς
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση
Η ρύθμιση αυτή θα μετατρέψει ουσιαστικά το σύστημα υγείας σε έναν απολύτως αυτόνομο φορέα
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση