Αθήνα: Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο 4 ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο στη Φυλής ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους διασώθηκαν μετά από συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε στις 12 Ιουνίου, μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα.

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν άμεση, καθώς κάλεσε την 'Αμεση Δράση και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταβούν αστυνομικοί στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την 'Αμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σ' ένα υπόγειο. Ως επακόλουθο, οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση, ενώ υπό τον συντονισμό του ΕΜΕΑ, διεξήχθη η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και η άμεση μεταφορά τους σε επείγουσα δομή φιλοξενίας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «το περιστατικό ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη συμβολή τόσο της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων μέσω του ΕΜΕΑ στην έγκυρη και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των κρατικών θεσμών για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στην άμεση παρέμβαση για τη διάσωση ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο open
Ζαχαράκη για το «τέλος των Πανελλαδικών»: Έρχεται Εθνικό Απολυτήριο με ορίζοντα το 2029
Η Υπουργός Παιδείας αποκαλύπτει τον σχεδιασμό για το «μοντέλο IB» με συνυπολογισμό των βαθμών του Λυκείου και Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προαναγγέλλει...
Ζαχαράκη για το «τέλος των Πανελλαδικών»: Έρχεται Εθνικό Απολυτήριο με ορίζοντα το 2029
ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.
ΕΟΠΠΕΠ: Παράταση για τις αιτήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΣΑΕΚ και ΣΕΚ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.