Αθήνα: Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο 4 ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν
Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο στη Φυλής ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους διασώθηκαν μετά από συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε στις 12 Ιουνίου, μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα.

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν άμεση, καθώς κάλεσε την 'Αμεση Δράση και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταβούν αστυνομικοί στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την 'Αμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σ' ένα υπόγειο. Ως επακόλουθο, οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση, ενώ υπό τον συντονισμό του ΕΜΕΑ, διεξήχθη η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και η άμεση μεταφορά τους σε επείγουσα δομή φιλοξενίας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «το περιστατικό ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη συμβολή τόσο της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων μέσω του ΕΜΕΑ στην έγκυρη και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των κρατικών θεσμών για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στην άμεση παρέμβαση για τη διάσωση ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στραρ
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ: "Όχι στη συμμετοχή των γυναικών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς"
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
Ηχηρή παρέμβαση των γονέων της Νέας Σμύρνης κατά των πειθαρχικών διώξεων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ενημέρωση Ιακωβίδη για τις νέες άδειες ιδιωτικού έργου και τις μεταθέσεις στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: «Επείγον» έγγραφο ΥΠΑΙΘΑ
Στο έγγραφο ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καθώς και οι κρίσιμες ημερομηνίες για τα Πρότυπα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: «Επείγον» έγγραφο ΥΠΑΙΘΑ