Αθήνα: Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο 4 ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν
Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο στη Φυλής ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους διασώθηκαν μετά από συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε στις 12 Ιουνίου, μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα.

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν άμεση, καθώς κάλεσε την 'Αμεση Δράση και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταβούν αστυνομικοί στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την 'Αμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σ' ένα υπόγειο. Ως επακόλουθο, οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση, ενώ υπό τον συντονισμό του ΕΜΕΑ, διεξήχθη η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και η άμεση μεταφορά τους σε επείγουσα δομή φιλοξενίας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «το περιστατικό ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη συμβολή τόσο της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων μέσω του ΕΜΕΑ στην έγκυρη και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των κρατικών θεσμών για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στην άμεση παρέμβαση για τη διάσωση ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασλανιδης
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
«Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί η Ελλάδα της αλληλεγγύης» – Συγκλονιστική ομιλία στο συλλαλητήριο για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Π. Ασλανίδης: «Τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε – Απαιτούμε ανάσα και αλήθεια»
ελευθεριάδης
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
Ο γιος θύματος καταγγέλλει προσαγωγή και μιλά για την αδιανόητη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή της μητέρας του
Τέμπη – Καταγγελία Ελευθεριάδη: «Αστυνομικοί με απείλησαν ενώ γνώριζαν ποιος είμαι»
AEGEAN
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η αεροπορική εταιρεία αναστέλλει προσωρινά δρομολόγια λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής χωρίς χρέωση
AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα