εκαβ
«Δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί»

Ένα απίστευτο γεγονός έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με βάση το δημοσίευα του thesstoday.gr, όπου ένας άντρας στην Κομοτηνή με προβλήματα υγείας, δεν εξυπηρετείται από το νοσοκομείο εξαιτίας των κιλών του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα, το προσωπικό του νοσοκομείου, του απαντά ότι η μεταφορά του είναι αδύνατη με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία υπόκειται εδώ και χρόνια ο Σερίφ Σιαχίν, ιστορία του οποίου εδώ και χρόνια έχει κινητοποιήσει απλούς πολίτες, και σποραδικά τους εκάστοτε αρμόδιους. Ένας άνδρας 58 ετών καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του, προσπαθεί να επιβιώσει ενώ την ίδια στιγμή βλέπει το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας να του γυρνά την πλάτη.

Άδικα, βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τις υπέρτατες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από ευσυνείδητους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης είναι εκείνοι που έπιασαν κυριολεκτικά από το χέρι τον Σερίφ ώστε να τον βοηθήσουν.

Θεωρείται δε απαράδεκτο το γεγονός ότι η καταγγελία αφορά την άρνηση διακομιδής του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Κομοτηνής, εξαιτίας των 360 κιλών που δυσχεραίνουν ακόμη και την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, τι θα συμβεί στην περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς στο σπίτι του κ. Σιαχίν, με τον συνήγορο των ΑμεΑ Ανδρέα Μπαρδάκη να κάνει λόγο στο ThessToday.gr για «πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας» προς το πρόσωπό του. Και όχι άδικα.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα. Παρόλα αυτά δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, πόσο δε, να πάει στο νοσοκομείο.

«Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο» τόνισε ο κος Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσες φορές χρειάστηκε βοήθεια, ο Σερίφ Σιαχίν στράφηκε στον… ακριβό δρόμο της ιδιωτικής Υγείας, ενώ κατήγγειλε τον ασταμάτητο Γολγοθά, παρά την έγκριση προτεινόμενης θεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός» σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο αφημένο στη μοίρα του.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά το εξώδικο του τότε δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδου απέστειλε απάντηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος άνδρας, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εκτίμηση για την κλινική κατάστασή του.

εξετάσεις ασθενή
εξετάσεις ασθενή

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο 29χρονος δολοφόνος του Νέου Κόσμου σε μηχανή
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κουβαλούσε ιστορικό βίας που «δεν σταμάτησε ποτέ» – Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη δικογραφία
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Ο προϋπολογισμός 2026 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή – Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες και επιχειρήσεις
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Μετρητά από ΑΤΜ
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
Όσα δεν λένε τα ψιλά γράμματα: Τι πραγματικά συμβαίνει όταν ένας συνδικαιούχος σηκώνει όλα τα χρήματα και γιατί ο κοινός λογαριασμός κρύβει παγίδες
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
AMFITHEATRO
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ
Χρηματικές Κυρώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ