georgiou
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου σε ηλικία 71 ετών - Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι ο γνωστός δημοσιογράφος του αθλητικού τομέα νοσηλευόταν, τις τελευταίες ημέρες, στον «Άγιο Σάββα».

Μάλιστα, ο Γιώργος Γεωργίου, το 2017, είχε χάσει τον γιο του, Τάσο, ο οποίος από παιδί είχε διαγνωστεί με τη σπάνια νόσο «αταξία του Φρίντριχ».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου

Ο Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας στις 26 Μαΐου 1952. Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης. Στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια).

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του, και μετά συνέχισε στο ραδιόφωνο του Alpha.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zeugari
Τα πιο συχνά λάθη που μειώνουν την ερωτική ικανοποίηση στις σχέσεις
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συχνά η μειωμένη ικανοποίηση των γυναικών δεν σχετίζεται με την "τεχνική", αλλά με λανθασμένες αντιλήψεις και προσδοκίες.
Τα πιο συχνά λάθη που μειώνουν την ερωτική ικανοποίηση στις σχέσεις
μαλια
Το ιδανικό κούρεμα που χαρίζει πιο νεανική όψη σύμφωνα με ειδικούς
Σύμφωνα με ειδικούς στον χώρο της κομμωτικής, η σωστή επιλογή μήκους και στυλ μπορεί να κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο.
Το ιδανικό κούρεμα που χαρίζει πιο νεανική όψη σύμφωνα με ειδικούς
ρούχα
Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο ρούχων
Oρισμένες λανθασμένες επιλογές σχετικά με το τι τοποθετούμε στο πλυντήριο μπορεί να προκαλέσουν όχι μόνο φθορές στα υφάσματα, αλλά και προβλήματα στη...
Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο ρούχων