ζευγαρι
Τελικά υπάρχει ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια, σύμφωνα με την επιστήμη

Οι άνθρωποι λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός, αλλά μία έρευνα ισχυρίζεται ότι η διαφορά ηλικίας μπορεί στην πραγματικότητα να καθορίσει τη μακροζωία της σχέσης σας.

Η ιδέα του να βγαίνετε με κάποιον σημαντικά μεγαλύτερο (ή μικρότερο) από εσάς εξακολουθεί να εγείρει αρκετές αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο σάλος γύρω από το ιστορικό των ραντεβού του Leonardo DiCaprio ή ο Robert De Niro που έγινε πρόσφατα πατέρας σε ηλικία 79 ετών. Η σύντροφος του De Niro, Tiffany Chen, είναι 45 ετών, ενώ ο DiCaprio, 48 ετών, είναι γνωστό πως προτιμά να βγαίνει με άτομα κάτω των 25 ετών.

Αν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι σχέσεις με συγκεκριμένες ηλικιακές διαφορές είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε χωρισμό.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα χωρισμού.

Αφού ανέλυσαν στοιχεία από 3.000 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με τα άτομα της ίδιας ηλικίας.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 39% για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 10 ετών και στο 95% για εκείνους που τους «χωρίζουν» δύο δεκαετίες. Για εκείνους που έχουν διαφορά 30 ετών, η πιθανότητα για διαζύγιο είναι 172% υψηλότερη από τους συνομήλικους.

Όσο για την «ιδανική» διαφορά ηλικίας, σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση που θέλει τα ζευγάρια να έχουν αρκετά χρόνια διαφορά για να ευδοκιμήσει η σχέση, οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι ο ένας χρόνος. Σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες χωρισμού είναι μόλις 3%, σε σύγκριση με ένα συνομήλικο ζευγάρι ή ένα ζευγάρι με πολλά χρόνια διαφορά ηλικίας.

«Μπορεί απλώς οι τύποι των ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για άλλους λόγους», δήλωσε ο Hugo Mialon, ένας από τους ερευνητές της μελέτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη
Πώς θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας Elias
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη