Θέσεις εργασίας
Χρήση Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης για την πρόσβαση στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου – Μεταβατική διατήρηση και κωδικών taxisnet

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον τρόπο πρόσβασης στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της διαδικασίας πρόσβασης στα πληροφοριακά συστήματα και στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες έχει εκδοθεί η υπ.αρ.29810 ΕΞ2020 23/10/2020 (Β΄/4798) Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο «Διαδικασία αυθεντικοποίησης υπαλλήλων του δημοσίου τομέα σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες» με την οποία θεσπίστηκαν οι Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης. Επιπρόσθετα, με την υπ. αρ. 77/2018 Απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) αποφάνθηκε ως προς τη νομιμότητα της υποχρεωτικής και διαρκούς χρήσης για υπηρεσιακό σκοπό των στοιχείων αυθεντικοποίησης που αποδίδονται σε φυσικά πρόσωπα για ιδιωτικό τους σκοπό, όπως είναι οι κωδικοί Τaxisnet, και έκρινε ομόφωνα ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα την οποία συνεπάγεται η υποχρεωτική χρήση των διαπιστευτηρίων για δύο κατηγορίες σκοπών που δεν είναι συμβατές, πλήττει το δικαίωμα του πληροφοριακού αυτοκαθορισμού και, ως εκ τούτου, έρχεται σε αντίθεση με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (αρχή του σκοπού).

Ενόψει των ανωτέρω, ενημερώνονται όλοι οι χρήστες του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου ότι ο τρόπος πρόσβασής τους στην εφαρμογή αλλάζει και εις το εξής θα πραγματοποιείται με τη χρήση Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης.

Παρακαλούνται όλοι οι υπάλληλοι που δεν διαθέτουν Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης όπως προβούν στην έκδοση των προσωπικών τους κωδικών δημόσιας διοίκησης μέσω του ακόλουθου υπερσυνδέσμου, προκειμένου να διατηρήσουν την πρόσβαση τους στο πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-psephiakesdiakuberneses/psephiakes-diakuberneses/ekdose-kodikon-demosias-dioikeses.

Μεταβατικά και μέχρι την 30/9/2023 θα διατηρηθεί η πρόσβαση και με κωδικούς Taxisnet και με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης και μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας η πρόσβαση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση των Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης. Παρακαλούμε τις Διευθύνσεις Προσωπικού να ενημερώσουν τους υπαλλήλους του φορέα τους.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμοσ
Άγρια επίθεση από ανήλικους σε δύο 13χρονους: «Μας χτυπούσαν με σιδερογροθιές, με ξύλα και σίδερα στην πλάτη»
13χρονος μαθητής στην Κηφισιά έμεινε λιπόθυμος στο έδαφος για τουλάχιστον μισή ώρα μετά από επίθεση άλλων ανηλίκων ενώ στην Πάτρα 14χρονος...
Άγρια επίθεση από ανήλικους σε δύο 13χρονους: «Μας χτυπούσαν με σιδερογροθιές, με ξύλα και σίδερα στην πλάτη»
teacher daskalos
Παιδαγωγικές ενέργειες σχολικής μονάδας 2023-24: Οδηγός για εκπαιδευτικούς
Οι ενέργειες που  αφορούν την σύνταξη εσωτερικού κανονισμού, τον ορισμό Συμβούλου Σχολικής Ζωής, τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών...
Παιδαγωγικές ενέργειες σχολικής μονάδας 2023-24: Οδηγός για εκπαιδευτικούς