σύγκρουση τρένων Λάρισα
Stringer/SOOC
Τι πρόκειται να εξετάσουν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες που κατέφθασαν στην Ελλάδα για να ερευνήσουν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας πήγαν σήμερα οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα για να ερευνήσουν την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου με την εμπορική στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, αλλά και από τα συμπεράσματά τους, αναμένεται να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα από το οποίο θα εντοπιστεί από την δικαιοσύνη, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το larissanet.gr μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 9 Μαΐου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου
«Επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων. Διεθνής εμπειρία, συγκριτικές προσεγγίσεις» - Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΟΕ
ΔΟΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 9 Μαΐου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μόνιμες θέσεις σε ΤτΕ και Εθνικό Τυπογραφείο
Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα εννέα (59) θέσεων μόνιμου προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος και...
ΑΣΕΠ 3Κ/2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μόνιμες θέσεις σε ΤτΕ και Εθνικό Τυπογραφείο