νοσοκομείο
Τι υποστηρίζει ο γιατρός που κατηγορείται για τους θανάτους 15 παιδιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών για διακεκριμένο παιδοκαρδιοχειρουργό, ο οποίος εξετάζεται μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Καρδιοπάθεια.

Στη σχετική καταγγελία, ο γιατρός αποκαλείται «ψεύτικος Μεσσίας» και κατηγορείται για θνησιμότητα της τάξης του 20% στα χειρουργεία του.

Τι λέει ο γιατρός

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», είπε ο γιατρός σύμφωνα με το Mega.

«Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή, η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης», σημείωσε.

«Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα», πρόσθεσε ο γιατρός.

«Πετάνε λάσπη»

«Δεν υπάρχει τίποτα για αυτήν την καταγγελία, ούτε το όνομα του καταγγέλλοντα. Ποιος γονιός, που έχει χάσει το παιδί του κρύβεται; Πετάνε λάσπη. Τους έχω χαλάσει την πιάτσα και το κάνουν αυτό, επειδή χειρουργώ αφιλοκερδώς και άλλοι ζητούν 10 με 15.000 ευρώ. Έρχομαι στη χώρα, για να βοηθήσω τη χώρα. Όλα αυτά είναι λάσπη απ' όλους όσοι έχασαν τη φήμη και τη δόξα από την παρουσία μου. Επειδή ήρθε ένας Έλληνας από τη διασπορά, με όλη την καρδιά του για να προσφέρει κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται υποτιμημένοι και πετούν λάσπη. Αυτή ήταν η στρατηγική του Γκέμπελς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός, σύμφωνα με τον Alpha.

«Από το 2013 μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική έχω κάνει 1057 χειρουργεία. Μέσα σε αυτά είναι παιδιά που όλες οι άλλες καρδιοχειρουργικές ομάδες αρνήθηκαν να τα χειρουργήσουν. Από αυτά 24 παιδιά έχουν πεθάνει, πρόκειται για ποσοστό 2,3%», κατέληξε ο γιατρός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης
Τι προβλέπει το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους» για τα παιδιά...
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης