pitsa
Γρήγορη βάση και τέλεια επικάλυψη - Δείτε πώς θα την φτιάξετε βήμα-βήμα

Φτιάχνουμε βήμα βήμα τη βάση της πίτσας και απλώνουμε την πιο νόστιμη επικάλυψη με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό.
 

Υλικά

Μερίδες: για 4 -5 μεσαίες πίτσες

  •  800 γρ. αλεύρι σκληρό, σταρένιο, για ψωμί
  •  200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  •  2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  •  650-700 γρ. χλιαρό νερό
  •  1 κουτ. σούπας αλάτι
  •  1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για την επιφάνεια (για 1 πίτσα)

  •  6 - 8 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας, σπιτική
  •  80 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  •  μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
  •  ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαδικασία

Βάση για πίτσα

  • Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι βαρύ, σβολιασμένο, που να κολλάει στα τοιχώματα και το γάντζο.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, για 5 λεπτά. Το ζυμάρι θα είναι μαλακό, θα κολλάει, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι, απλά ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 6 - 7 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές (5 λεπτά ζύμωμα και 6 - 7 λεπτά “ξεκούραση”).
  • Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξαποστάσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το κόβουμε σε 4 - 6 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τις παλάμες μας, για να αποκτήσουν πάχος 0,5 εκ.
  • Βάζουμε τις βάσεις τη μία επάνω στην άλλη, με λαδόκολλα ανάμεσά τους και, είτε τις ετοιμάζουμε εκείνη την ώρα είτε τις διατηρούμε στην κατάψυξη.

Πίτσα Μαργαρίτα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

  • Ραντίζουμε μία βάση πίτσας με ελαιόλαδο, την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και αλατίζουμε κατά βούληση.
  • Ψήνουμε την πίτσα στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 12 – 14 λεπτά, σκορπίζουμε πάνω της τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, στη μεσαία θέση τώρα, για άλλα περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ωραία η ζύμη.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

skordo.jpg
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
Το σκόρδο ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές χάρη στην αλλισίνη, μια ένωση πλούσια σε θείο που είναι υπεύθυνη για τα χαρακτηριστικά του...
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
ξινόγαλο0
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Nottingham, ορισμένα συμπληρώματα φαίνεται να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν συνδυάζονται...
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό
τραχανάς
Τραχανάς: Ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία
Γλυκός ή ξινός, ψιλός ή χοντρός, απλός ή εμπλουτισμένος με επιπλέον υλικά, ο τραχανάς αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του χειμώνα.
Τραχανάς: Ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία