συνταξιούχος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι επιστήμονες εστίασαν στα δερματικά κύτταρα ποντικιών που απαντώνται και στον άνθρωπο, τα οποία ονομάζονται βλαστοκύτταρα μελανοκυττάρων (McSC)

Επιστήμονες με επικεφαλής ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι ανακαλύψαν τον μηχανισμό πίσω από το γκριζάρισμα των μαλλιών. Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπειών που αναστρέφουν ή σταματούν τη διαδικασία.

Οι επιστήμονες εστίασαν στα δερματικά κύτταρα ποντικιών που απαντώνται και στον άνθρωπο, τα οποία ονομάζονται βλαστοκύτταρα μελανοκυττάρων (McSC). Διαπίστωσαν ότι τα βλαστοκύτταρα «παγιδεύονται» καθώς οι τρίχες «γερνούν» και χάνουν την ικανότητά τους να ωριμάζουν και να διατηρούν το χρώμα τους.

«Οι νεοανακαλυφθέντες μηχανισμοί αυξάνουν την πιθανότητα να υπάρχει και στους ανθρώπους η ίδια θέση των βλαστοκυττάρων των μελανοκυττάρων», δήλωσε στον Guardian ο Κι Σαν, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο NYU Langone Health.

«Αν ισχύει αυτό, συνιστά μια πιθανή οδό για την αναστροφή ή την πρόληψη του γκριζαρίσματος των μαλλιών, βοηθώντας τα μπλοκαρισμένα κύτταρα να μετακινηθούν ξανά μεταξύ των αναπτυσσόμενων διαμερισμάτων του θύλακα της τρίχας», πρόσθεσε ο Σαν.

«Η απώλεια της χαμαιλεοντικής λειτουργίας των βλαστοκυττάρων των μελανοκυττάρων μπορεί να είναι υπεύθυνη για το γκριζάρισμα και την απώλεια του χρώματος των μαλλιών», πρόσθεσε η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Μαγιούμι Ίτο.

Πηγή: ertnews.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αυγά το καλοκαίρι: Το λάθος στην αποθήκευση που μειώνει τη φρεσκάδα τους

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: 8 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα, όριο 25 ανά τμήμα στο Δημοτικό
Στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία - Η "έκπληξη" με το μέσο όρο μαθητών ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα έναντι της Ε.Ε.
Σοφία Ζαχαράκη: 8 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα, όριο 25 ανά τμήμα στο Δημοτικό