τρένο
Καταγγελίες για τις σήραγγες στην Κακιά Σκάλα και την ασφάλεια των τρένων

Νέες καταγγελίες σχετικά με την ασφάλεια των τρένων, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και συγκεκριμένα στις σήραγγες στην Κακιά Σκάλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, πριν καιρό είχαν γίνει εργασίες ηλεκτροδότησης μέσα στις σήραγγες. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, μέσα στις σήραγγες έχουν τοποθετηθεί τρεις γεννήτριες και δύο σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας που έχει προσλάβει ο ΟΣΕ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, δέκα λεπτά πριν περάσει κάποιο τρένο, ανοίγουν τη γεννήτρια και δίνουν φως. Στη συνέχεια όταν τα τρένα εξέλθουν οι ίδιοι υπάλληλοι κλείνουν τη γεννήτρια και η σήραγγα βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες έχουν στην κατοχή τους και το GSMR, δηλαδή τον μηχανισμό για τις επικοινωνίες με το κέντρο ελέγχου το οποίο τους δίνει την εντολή για το πότε πρέπει να ανάψουν τη γεννήτρια και πότε να την κλείσουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες χωρίς να έχουν επαρκή εκπαίδευση κάνουν την παραπάνω δουλειά και διαχειρίζονται το GSMR.

Από την πλευρά του, ανώτατο στέλεχος του ΟΣΕ ανέφερε στον σταθμό ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες έχουν κάνει κάποιου είδους εκπαίδευση έτσι ώστε να μπορούν να το διαχειρίζονται.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όταν πρωτοξεκίνησε η συγκεκριμένη διαδικασία μέσα στις σήραγγες, ο φύλακας αναγκαζόταν να πηγαίνει μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας προκειμένου να φορτίζει το GSMR όταν αυτό δεν είχε μπαταρία, καθώς στο σημείο δεν υπήρχε ρεύμα και διαθέσιμη πρίζα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα