stem-pliroforiki-rompotiki
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών)

Το AFS Global STEM Educators είναι ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής, διάρκειας 6 εβδομάδων, πλήρους υποτροφίας, για εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο (απευθύνεται  σε ηλικίες 18+) που διδάσκουν STEM (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών).

Αυτό το πιστοποιημένο διαδικτυακό και διαδραστικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τους Εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν παγκόσμιοι ικανοί ηγέτες και να προωθήσουν τις Παγκόσμιες Δεξιότητες στις σχολικές τους κοινότητες.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματευθούν διαπολιτισμικά ζητήματα στην εκπαίδευση, θα εξερευνήσουν νέα εργαλεία διδασκαλίας σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την έννοια του Παγκόσμιου Πολίτη και θα αναπτύξουν ιδέες για να χτίσουν γέφυρες ανάμεσα σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα στην τάξη. Αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε βασικές έννοιες και αρχές της Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη και να μάθετε να καλλιεργείτε τις δεξιότητες του 21ου αιώνα με τους μαθητές σας.

Ως Εκπαιδευτικοί του προγράμματος Global STEM θα:

·Εξετάστε διαπολιτισμικά ζητήματα και τις βασικές αρχές της διδασκαλίας στους αυριανούς Παγκόσμιους Πολίτες.

·Συζητήσετε τις προοπτικές της εκπαίδευση STEM σε παγκόσμιο επίπεδο.

·Εξερευνήστε διδακτικά εργαλεία για τη βιωσιμότητα, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη.

·Αναλογιστείτε το δικό σας πλάνο διδασκαλίας και θα αναπτύξτε νέες ιδέες για να δημιουργήσετε γέφυρες επικοινωνίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις.

·Ενισχύστε την αυτογνωσία και την ενσυναίσθηση σας για διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, αντιλήψεις και συμπεριφορές.

·Αποκτήστε το Παγκόσμια Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επάρκειας της AFS.

Υπάρχουν 250 διαθέσιμες υποτροφίες, χωρισμένες σε δύο ομάδες:

o   Ομάδα 1: 13 Μαΐου – 18 Ιουνίου 2023

o   Ομάδα 2: 17 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023

Οι αιτήσεις για το Global STEM της AFS θα είναι ανοιχτές έως τις 16 Απριλίου 2023. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 24 Απριλίου 2023. Οι επιτυχόντες μπορούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρώτη ομάδα ή στη δεύτερη ομάδα.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές σε εκπαιδευτικούς STEM δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από οπουδήποτε στον κόσμο, οι οποίοι πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

·Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18+ ετών για να υποβάλουν αίτηση

·Δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής, τόσο διαδικτυακά όσο και σε συνθήκες τάξης, σε πρόγραμμα που διεξάγεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

·Ένας υπολογιστής, ένα smartphone ή άλλη ψηφιακή συσκευή για πρόσβαση στο περιεχόμενο του διαδικτυακού προγράμματος. Ενσωματωμένη κάμερα web και μικρόφωνο για συμμετοχή σε διαδικτυακές συνεδρίες. Σταθερή σύνδεση internet ή wifi.

· Διαθέσιμο χρόνο για ολοκλήρωση του προγράμματος (περίπου 2-3 ώρες την εβδομάδα για 6 εβδομάδες) και σχεδίαση τουλάχιστον μίας από τις δραστηριότητες από το Educator Toolkit στην τάξη (πλάνο μαθήματος 15-45 λεπτών).

Μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://afs.org/global-stem/educators/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια
Η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια