φωτόδεντρο
Το Φωτόδεντρο PAFSE είναι ένα Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Αποθετήριο για τη φιλοξενία, οργάνωση, συστηματική ταξινόμηση, τεκμηρίωση και διαμοιρασμό μαθησιακών αντικειμένων και εκπαιδευτικών σεναρίων για STEM

Δημιουργήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Φωτόδεντρο PAFSE, το οποίο αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Αποθετήριο για τη φιλοξενία, οργάνωση, συστηματική ταξινόμηση, τεκμηρίωση και διαμοιρασμό μαθησιακών αντικειμένων και εκπαιδευτικών σεναρίων για STEM.

Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου PAFSE (Partnerships for Science Education), αρχικά για να φιλοξενήσει όλους τους μαθησιακούς πόρους STEM για την Εκπαίδευση στη Δημόσια Υγεία που θα αναπτυχθούν ή θα προσαρμοστούν στο πλαίσιο του έργου. Μετά το τέλος του έργου, το αποθετήριο θα λειτουργήσει ως ένα Ευρωπαϊκό Αποθετήριο μαθησιακών πόρων STEM για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εγγραμματισμό και την εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας.

Το αποθετήριο Φωτόδεντρο PAFSE υποστηρίζει αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο, πλοήγηση σε συλλογές Μαθησιακών Αντικειμένων και Εκπαιδευτικών Σεναρίων, πλοήγηση με βάση μια θεματική ιεραρχία όρων για τη σχολική εκπαίδευση, καθώς και σύνθετη αναζήτηση με χρήση φίλτρων.

Για την περιγραφή και την ευρετηρίαση των μαθησιακών πόρων, το Φωτόδεντρο PAFSE χρησιμοποιεί μεταδεδομένα βασισμένα στη διεθνή προδιαγραφή IEEE LOM (ΙΕΕΕ, 2002). Όλοι οι μαθησιακοί πόροι του αποθετηρίου Φωτόδεντρο PAFSE διατίθενται ελεύθερα με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή. Το Φωτόδεντρο PAFSE παρέχει επίσης ένα διαδικτυακό περιβάλλον για εξουσιοδοτημένους χρήστες, ώστε να αναρτούν, να ταξινομούν, να τεκμηριώνουν με μεταδεδομένα και να δημοσιεύουν νέους μαθησιακούς πόρους.

Η υλοποίηση του Αποθετηρίου «Φωτόδεντρο PAFSE» βασίζεται στην Ελληνική εθνική υποδομή Ψηφιακών Αποθετηρίων Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων «Φωτόδεντρο» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαιδευση, που παρέχεται με βάση το μοντέλοΦωτόδεντρο Software as a Service (SaaS)από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ». Βασίζεται στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα DSpace και υποστηρίζει το Πρωτόκολλο Συγκομιδής Μεταδεδομένων OAI-PMH (Open Archives Initiative - Protocol for Metadata Harvesting) για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας με άλλα αποθετήρια.

Δείτε περισσότερα εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922 στις πόλεις – Η περίπτωση του Συνοικισμού Βύρωνος»
Εκπαιδευτική Λέσχη: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 6:30 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση & συζήτηση: Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922- Η περίπτωση του...
Παρουσίαση βιβλίου «Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922 στις πόλεις»
ilektoplixia_gynaika
Σοκαριστικές εικόνες: Διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία παθαίνει ηλεκτροπληξία επί σκηνής
Ο παρουσιαστής μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει άρχιζε να φωνάζει: «Παθαίνει ηλεκτροπληξία, παθαίνει ηλεκτροπληξία», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το...
Σοκαριστικές εικόνες: Διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία παθαίνει ηλεκτροπληξία επί σκηνής
ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Γραπτός ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις στον μεγάλο διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα κάνετε αίτηση για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2Γ/2022
Γραπτός ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
dimosioi-ypalliloi
Εγκύκλιος για την καταγραφή ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων - Το αργότερο μέχρι 21/12/2022
Ενόψει αναθεώρησης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου αξιολόγηση των ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων
Εγκύκλιος για την καταγραφή ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων - Το αργότερο μέχρι 21/12/2022