φωτόδεντρο
Το Φωτόδεντρο PAFSE είναι ένα Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Αποθετήριο για τη φιλοξενία, οργάνωση, συστηματική ταξινόμηση, τεκμηρίωση και διαμοιρασμό μαθησιακών αντικειμένων και εκπαιδευτικών σεναρίων για STEM

Δημιουργήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Φωτόδεντρο PAFSE, το οποίο αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Αποθετήριο για τη φιλοξενία, οργάνωση, συστηματική ταξινόμηση, τεκμηρίωση και διαμοιρασμό μαθησιακών αντικειμένων και εκπαιδευτικών σεναρίων για STEM.

Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου PAFSE (Partnerships for Science Education), αρχικά για να φιλοξενήσει όλους τους μαθησιακούς πόρους STEM για την Εκπαίδευση στη Δημόσια Υγεία που θα αναπτυχθούν ή θα προσαρμοστούν στο πλαίσιο του έργου. Μετά το τέλος του έργου, το αποθετήριο θα λειτουργήσει ως ένα Ευρωπαϊκό Αποθετήριο μαθησιακών πόρων STEM για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εγγραμματισμό και την εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας.

Το αποθετήριο Φωτόδεντρο PAFSE υποστηρίζει αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο, πλοήγηση σε συλλογές Μαθησιακών Αντικειμένων και Εκπαιδευτικών Σεναρίων, πλοήγηση με βάση μια θεματική ιεραρχία όρων για τη σχολική εκπαίδευση, καθώς και σύνθετη αναζήτηση με χρήση φίλτρων.

Για την περιγραφή και την ευρετηρίαση των μαθησιακών πόρων, το Φωτόδεντρο PAFSE χρησιμοποιεί μεταδεδομένα βασισμένα στη διεθνή προδιαγραφή IEEE LOM (ΙΕΕΕ, 2002). Όλοι οι μαθησιακοί πόροι του αποθετηρίου Φωτόδεντρο PAFSE διατίθενται ελεύθερα με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή. Το Φωτόδεντρο PAFSE παρέχει επίσης ένα διαδικτυακό περιβάλλον για εξουσιοδοτημένους χρήστες, ώστε να αναρτούν, να ταξινομούν, να τεκμηριώνουν με μεταδεδομένα και να δημοσιεύουν νέους μαθησιακούς πόρους.

Η υλοποίηση του Αποθετηρίου «Φωτόδεντρο PAFSE» βασίζεται στην Ελληνική εθνική υποδομή Ψηφιακών Αποθετηρίων Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων «Φωτόδεντρο» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαιδευση, που παρέχεται με βάση το μοντέλοΦωτόδεντρο Software as a Service (SaaS)από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ». Βασίζεται στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα DSpace και υποστηρίζει το Πρωτόκολλο Συγκομιδής Μεταδεδομένων OAI-PMH (Open Archives Initiative - Protocol for Metadata Harvesting) για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας με άλλα αποθετήρια.

Δείτε περισσότερα εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πιερρακακης μακρη
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Το σχέδιο δράσης του ΥΠΑΙΘΑ για το 2024 και η απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
katartisi
40 Νέα προγράμματα Κατάρτισης: Χιλιάδες Νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Χιλιάδες νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών ενηλίκων τώρα και έως τα επόμενα χρόνια. Πάνω από 40 προγράμματα κατάρτισης ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει - ΑΜΕΣΑ...
40 Νέα προγράμματα Κατάρτισης: Χιλιάδες Νέες προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων