viasmos
Τι υποστήριξε η δικηγόρος της 12χρονης σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης που δέχθηκε η ανήλικη

Έντονος προβληματισμός έχει δημιουργηθεί σχετικά με την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε η 12χρονη από άγνωστο, με στόχο τον εκφοβισμό της για να μην προβεί σε νέες αποκαλύψεις.

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε η 12χρονη, με τη δικηγόρο της, Ασπασία Ταραχοπούλου, να μιλά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», και να αναφέρει χαρακτηριστικά πως η αστυνομία αφήνει υπονοούμενα.

«Μην μιλάς»

«Είδα κι εγώ την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ όπου αφήνονται υπονοούμενα. Θεωρώ ότι όλα αυτά που έχουν συμβεί, δεν είναι το πρόσφατο περιστατικό το σοβαρότερο, υπάρχουν κι άλλα περιστατικά. Τα έχει βεβαιώσει και το μικρότερο παιδί. Πριν λίγες ημέρες καθόταν στα σκαλιά, πέρασε κάποιος και του έκανε σήμα «μην μιλάς» με το χέρι, πριν τους παρακολουθούσε κάποιος στο πίσω οικόπεδο, με κουκούλα και φακό, έσπασαν το τζάμι του δωματίου των παιδιών με πέτρα», είπε αρχικά η κ. Ταραχοπούλου.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αίτημα νέας κατάθεσης πως «έχουμε κάνει το αίτημα στην κυρία Ανακρίτρια, περιμένουμε την απάντηση. Για ποιο άλλο λόγο να τρομοκρατείται και να εκφοβίζεται ένα παιδί;».

Ιατροδικαστική εξέταση

Αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση, που δεν έδειξε σημάδια από μαχαίρι στο παιδί, η δικηγόρος απάντησε: «Την ιατροδικαστική εμείς δεν την έχουμε, τη ζητήσαμε και μας είπαν θα πάει στη δικογραφία. Πώς έγινε γνωστό ότι το τραύμα δεν είναι από μαχαίρι; Εγώ δεν το ξέρω επίσημα. Το παιδί εξετάστηκε χθες από τον ιατροδικαστή. Δεν το ξέρω αυτό, αν βγήκε τόσο γρήγορα. Με τη θεία της πήγε στην Πάτρα».

«Όλα αυτά τα περιστατικά που σας ανέφερα, έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία και έχουν καταγραφεί. Βεβαίως, ζητήσαμε από την Αστυνομία να λάβει κάποια μέτρα για την προστασία του παιδιού. Μάθαμε ότι περνούσε τακτικά περιπολικό. Η θεία του παιδιού δεν είχε δει ποτέ περιπολικό. Είχε ζητήσει από την Αστυνομία να ληφθούν στοιχεία από κάμερες, ούτε αυτό είχε γίνει. Υπήρχε ένα αυτοκίνητο όπου κάποιος έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά. Τα παιδιά πήραν τον αριθμό του αυτοκινήτου, τον δώσανε στην αστυνομία. Ούτε κι εκεί υπήρξε κάτι», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Αίτημα για νέα κατάθεση

Μάλιστα, ανέφερε πιστεύει πως η ανήλικη δέχθηκε επίθεση μετά την υποβολή αιτήματος για νέα κατάθεση, όπου αναμένεται να αποκαλύψει έξι με επτά νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Η τελευταία επίθεση έγινε αφού έγινε γνωστό, το είχα πει εγώ κάπου δεν θυμάμαι που, ότι το παιδί ζητάει απεγνωσμένα να καταθέσει για να αναφέρει κάποια νέα ονόματα που θυμάται. Το παιδί αυτό, εκτός από θύμα, είναι και μάρτυρας σε μια φοβερή υπόθεση που είναι πρωτοφανής στα χρονικά για την Ελλάδα. Είναι μια υπόθεση μαστροπείας ενός 11χρονου παιδιού, από τόσους πολλούς άνδρες, και το παιδί αυτό έχει αφεθεί στο έλεός του. Αυτό ξέρω εγώ», είπε επίσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό