οικοτροφείο
Τι είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Μετά από παρέμβαση εισαγγελέα έκλεισαν δύο οικοτροφεία της Αττικής λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης,

Πρόκειται για ένα οικοτροφείο στην περιοχή του Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό, τα οποία διαχειρίζονται Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

«Κάποιες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν σέβονται τους περιθαλπόμενους, δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά κονδύλια, από το κράτος, από χορηγίες και  φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπόμενους. Δεν είναι μόνο η Κιβωτός. Ειδοποιηθήκαμε στο Δρομοκαϊτειο ότι κλείνουν δύο οικοτροφεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό. Φιλοξενούν 30 άτομα με ψυχική νόσο. Κλείνουν λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Επενέβη ο εισαγγελέας για τη προστασία των φιλοξενούμενων. Πολύ σωστά κάνει το κράτος και τα κλείνει και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν είναι η λύση να μεταφερθούν οι ασθενείς των συγκεκριμένων οικοτροφείων στα δύο νέα οικοτροφεία του Δρομοκαϊτειου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 40 χρόνιων ασθενών του ιδρύματος. «Μάλιστα έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα που είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο;» διερωτήθηκε ο κ Γιαννάκος. Τελικά οι 30 ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα οικοτροφεία.

«Και έτσι, όμως, χάνονται 30 πολύτιμες θέσεις φιλοξενίας υπεραπαραίτητες για την αποασυλοποίηση, κοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ. Καμία δεν είναι υπεράνω υποψίας. Να μπει φρένο επιτέλους στη λειτουργία τους» κατέληξε ο πρόεδρος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!