ζακ
Δικηγόρος οικογένειας: «Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου από τη δικηγόρο της οικογένειας Άννυ Παπαρρούσου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η συνήγορος της οικογένειας Κωστόπουλου «ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο.

Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή. Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης».

Όπως τονίζεται «επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή».

Τέλος, η συνήγορος της οικογένειας Κωστόπουλου καταλήγει «είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ Ιανουαρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα επιδόματα στα ΑΤΜ
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Παιδιού, Ενοίκιο, Γέννησης και αναπηρικά: ο πλήρης χάρτης πληρωμών του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο 2026
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ Ιανουαρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα επιδόματα στα ΑΤΜ