Ζακ Κωστόπουλος
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει»

Στην Επιτροπή PETI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε δεκτή η αναφορά των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου, παραπέμποντας το θέμα για γνωμοδότηση στην Επιτροπή LIBE.

Η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε αντίθετη, καθώς θεωρούσε το θέμα εκτός τους φάσματος αρμοδιοτήτων των οργάνων της ΕΕ.

«Πέθανε για αυτό που ήταν»

Η πρόταση υιοθετήθηκε ενώ η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στα τα μέλη της Επιτροπής και ζήτησε να δώσουν συνέχεια στην αναφορά της και να κρατήσουν την υπόθεση της δολοφονίας του γιου της και της απονομής Δικαιοσύνης για τον θάνατό του ανοιχτή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το in.gr.

Η μητέρα περιέγραψε όλο το μοιραίο περιστατικό, τονίζοντας το ρόλο των δύο κατηγορούμενων, αλλά και της αστυνομίας.

«Θέλω να ξέρουν όλοι γιατί πέθανε ο γιος μου. Πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε, και όχι για τα ψέματα που ακούστηκαν και στο δικαστήριο», είπε η Ελένη Κωστοπούλου απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής.

«Για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ The Left, Κώστας Αρβανίτης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τον Αλέξη Γεωργούλη, που είναι τακτικό μέλος της.

«Να έρθει στη LIBE για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει» είπε ο Κώστας Αρβανίτης, και συνέχισε: «και για τους άλλους που κάποιοι σκέφτονται να τους δολοφονήσουν, επειδή είναι διαφορετικοί, επειδή δεν τους μοιάζουν, επειδή είναι φτωχοί· είναι η ποινικοποίηση της φτώχειας αυτό το πράγμα· ή είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ή είναι πρόσφυγας, πιο ανατολικά επειδή είναι γυναίκα, επειδή είναι εργάτης, επειδή είναι Εβραίος, επειδή είναι κάπως».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα