Καιρός: «Λίβας» το Σαββατοκύριακο - Κακοκαιρία από Δευτέρα
Aris Oikonomou / SOOC
Προειδοποίηση μετεωρολόγων - Σαββατοκύριακο με 27 βαθμούς και ισχυρή κακοκαιρία από Δευτέρα

Έντονες καιρικές διακυμάνσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το Σαββατοκύριακο να φτάνει ο υδράργυρος έως και τους 27 βαθμούς, ενώ την επόμενη εβδομάδα έρχεται νέα κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει απότομα τις επόμενες ημέρες και η θερμοκρασία αυξάνεται ενώ έρχεται και αφρικανική σκόνη.

Μετά και το χειμωνιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών που έφερε ακόμη και χιόνια στα βουνά της Αττικής, ο καιρός γυρίζει γρήγορα σελίδα ανεβάζοντας απότομα τη θερμοκρασία αλλά φέρνοντας και αφρικανική σκόνη μιας και επικρατέστεροι άνεμοι για τις επόμενες ημέρες θα είναι νότιοι και μάλιστα με μεγάλες εντάσεις. Έτσι λοιπόν η ατμόσφαιρα των επόμενων ημερών θα είναι αρκετά «βαριά» με ένα μίγμα αφρικανικής σκόνης να αιωρείται σε πολλές περιοχές.

Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα σημειωθούν γενικά υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρό να σκαρφαλώνει προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη ακόμη και στους 25 με 27 βαθμούς μιας και ο νοτιάς θα λειτουργήσει σαν καταβάτης.

Μετά τη ζέστη και τη σκόνη έρχεται κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται μέσα στην Κυριακή να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά μπαίνοντας στην κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία από τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι πολλές και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη ακόμη και τα χιόνια στα βουνά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα