Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το μεσημέρι της Τρίτης (28/03) η απολογία του μόνιμου σταθμάρχη για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο 50χρονος υπάλληλος κατηγορείται ότι εκείνη την νύχτα, αντί να βρίσκεται στη θέση του μέχρι τις 23:00, εκείνος είχε εγκαταλείψει το πόστο του από τις 22:10.
Η απόφαση του εφέτη – ανακριτή ήταν να αφεθεί ελεύθερος ο σταθμάρχης και να μην προφυλακιστεί, όπως συνέβη και με τον άλλον σταθμάρχη της Λάρισας.
Στον σταθμάρχη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς και η καταβολή του ποσού των 15.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (27/03) αφέθηκε ελεύθερος και ο συμβασιούχος σταθμάρχης που είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό Λάρισας.
O σταθμάρχης απολογήθηκε με υπόμνημα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος είχε καλέσει προς υπεράσπισή του τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και ένα κλειδούχο, για να υποστηρίξουν ότι η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις
Alfavita Newsroom