Μύκονος-Πρόεδρος Αρχαιολόγων: «Συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους»
Τι ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων στη Μύκονο, σχετικά με τις απειλές που δέχονται

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρχαιολόγοι στη Μύκονο, καθώς πέφτουν συχνά θύματα απειλών και όχι μόνο, με στόχο τον εκφοβισμό τους.

«Ήρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους» τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Απειλές κατά αρχαιολόγων

Σε ερώτηση για την αναβάθμιση του ξυλοδαρμού σε κακούργημα, είπε ότι «μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη γιατί θα ανοίξουν τηλέφωνα ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να οδηγηθούμε στον φυσικό και στον ηθικό αυτουργό γιατί είναι σαφές πως το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Για εμάς είναι πολύ απλό. Χτυπάνε έναν από εμάς; Πρέπει να πάρουν απάντηση από την πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν πως οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε!».

«Έχουν υπάρξει περιστατικά όπου συνάδελφοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους. Εμείς βγήκαμε μπροστά γιατί θεωρούμε πως υπάρχει κι άλλος κόσμος αποφασισμένος να ξεμπερδέψουμε με αυτά τα κυκλώματα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνδρομή της κυβέρνησης. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που έδειραν τον συνάδελφό μας» συμπλήρωσε ενώ τονίζοντας πως «θα θέλαμε να υπάρξουν μερικοί αστυνομικοί με εξειδίκευση στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Έχει σημασία κάποιοι αστυνομικοί να είναι εξειδικευμένοι».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «έχει συμβεί συνάδελφοι να πάνε αυτοψία, κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέα, και δεν μπόρεσαν να μπουν γιατί οι μπράβοι τους έκλεισαν την πόρτα. Επίσης, σε άλλο περιστατικό, απαγορεύτηκε να προχωρήσει σε συνάδελφο που πήγε από δημόσιο δρόμο και πλησίασε κατάστημα για να βεβαιώσει παράβαση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο