παιδί
Ο οδηγός του πούλμαν κατήγγειλε το «Κέντρο» για κακοποίηση παιδιών

Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι του «Κέντρου Ειδικών Θεραπειών» στην Καλλιθέα, το οποίο σφραγίστηκε με εντολή της Περιφέρειας Αττικής μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονταν 11χρονο αγόρι να περπατά σε περβάζι παραθύρου του τρίτου ορόφου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί, αν από τους υπεύθυνους του Κέντρου για ΑμεΑ έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Ο Εισαγγελέας παρενέβη μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελίας στην ιστοσελίδα enikos.gr, του οδηγού πούλμαν Μανώλη Κουφάκη που είχε εργαστεί για ένα τρίμηνο στο Κέντρο.

Ο οδηγός δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικών κακοποίησης παιδιών, από το προσωπικό και την ιδιοκτήτρια του Κέντρου αναφερόμενος σε χτυπήματα αλλά και υποτιμητικές συμπεριφορές σε βάρος των ΑμεΑ που καθημερινά μεταφέρονταν στο Κέντρο από το πρωί ως το βράδυ για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Μετά από αυτοψία και έλεγχο που διενεργήθηκε αποδείχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε παραπλανητικά τον όρο Κέντρο Θεραπειών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κέντρο εξυπηρετούσε 48 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
δημοσκοπηση
Δημοσκοπήσεις και ψηφοφόροι: Αντικειμενική έρευνα εκλογών ή εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης;
«Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μένουν στα συρτάρια των ερευνητών, αλλά προβάλλονται κυρίως μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς και...
Δημοσκοπήσεις και ψηφοφόροι: Αντικειμενική έρευνα εκλογών ή εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης;
austria_0.jpg
Αυστρία: Δωρεάν ταξίδι για νέους με μοναδικό «όρο» την πλήρη αποσύνδεση από κινητά και social media
Το πρόγραμμα “Austrian Synapse” προσφέρει πενθήμερη εμπειρία αποσύνδεσης χωρίς κινητά και social media για νέους 18–29 ετών
Αυστρία: Δωρεάν ταξίδι για νέους με μοναδικό «όρο» την πλήρη αποσύνδεση από κινητά και social media