μυκονος
Με πακιστανικό τηλέφωνο έστειλαν το sms στην αρχαιολόγο στη Μύκονο

«Επαγγελματικά μαφιόζικα χτυπήματα», «πακιστανικά» τηλέφωνα που στέλνουν απειλητικά μηνύματα, κτίσματα που ξεφυτρώνουν δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους καλούνται να ερευνήσουν οι Αρχές για τη Μύκονο που τείνει να γίνει από «νησί των ανέμων», «νησί των πολεοδομικών οργίων» από συμφέροντα που μετέρχονται μεθόδους μαφίας.

Η νέα καταγγελία αφορά το απειλητικό sms με αδιανόητο υβρεολόγιο και απειλές κατά της ζωής της ίδιας και της οικογένειας της που δέχθηκε αρχαιολόγος συνάδελφος του Μανώλη Ψαρρού, που είχε δεχθεί επίθεση στις αρχές του μήνα η οποίο όπως όλα δείχνουν σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ως υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία που εξασφάλισε το in. το τηλέφωνο από το οποίο δέχθηκε το απειλητικό sms η αρχαιολόγος ανήκει στα λεγόμενα «πακιστανικά».

Βάσει εγγράφων που κατατέθηκαν στην Αστυνομία στην αναζήτηση του αριθμού, κάτοχος του εμφανίζεται να είναι ο B.H. Hazrat. 

Από το τηλέφωνο του Hazrat έγινε η αποστολή του μηνύματος που ανέφερε μεταξύ άλλων «μωρ…καρ…θα γαμ…εσένα και την οικογένειά σου», με αναφορά και σε μια υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που δήθεν είχε η αρχαιολόγος με ένα άλλο άτομο στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες.

Σε καταγγελία στη Δίωξη Εκβιαστών προχώρησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αναφορικά με απειλές που δέχθηκε αρχαιολόγος η οποία ασχολείται με ζητήματα στη Μύκονο.

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της. Αύριο, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει καλέσει σε συνάντηση όλους του υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με τη Μύκονο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία τους.

Σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και μώλωπες

ΨΑΡΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφία ντοκουμέντο με τον Μανώλη Ψαρρό, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που έχει υπό την εποπτεία του τα ζητήματα της Μυκόνου, άγρια χτυπημένο, δημοσίευσε η Daily Telegraph.

Όπως αναφέρει η Telegraph, σε άρθρο που αφιέρωσε στην υπόθεση, "οι εργολάβοι ακινήτων στο ελληνικό νησί της Μυκόνου κατηγορούνται ότι διέταξαν "επαγγελματικό" χτύπημα σε αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών χώρων".

Ο Μανώλης Ψαρρός χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα δραστών καθώς έβγαινε από το σπίτι του στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υποστεί σπασμένα πλευρά, σπασμένη μύτη και σοβαρούς μώλωπες στο πρόσωπό του.

Σκρέκας για Μύκονο: Τέλος οι οικοδομικές άδειες σε περιοχές εκτός σχεδίου

Αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρεκα. «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στη Μύκονο, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε: «Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο: Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν».

«Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία