ΜΥΚΟΝΟΣ
Η δολοφονική επίθεση στον αρχαιολόγο, είναι δολοφονική επίθεση σε όλα όσα κάθε έντιμος αρχαιολόγος υπηρετεί, είναι δολοφονική επίθεση και σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος των ίδιων των μνημείων του Πολιτισμού.

Το απόγευμα της Τρίτης, 07/03, συνάδελφός μας μόνιμος αρχαιολόγος που επέστρεφε στο σπίτι από την εργασία του, δέχτηκε δολοφονική επίθεση, μαφιόζικης κοπής, από δύο αγνώστους οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα, και τον άφησαν σοβαρά τραυματισμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

Για επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα που σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), με αφορμή τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού.

«Δεν χρειάζεται να είμαστε μάντεις για να μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ο συνάδελφός μας δέχτηκε δολοφονική επίθεση, μόνο και μόνο επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του, και δεν υποχώρησε στις χρόνιες πιέσεις των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοκατασκευαστών, μεγαλοκαρχαριών, και μάλιστα σε τόπο που το ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο θεωρεί πως το ίδιο είναι ο νόμος, και πως θα επιβάλει με κάθε τρόπο τη θέλησή του.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των αρχαιολόγων. 

Ο αρχαιολόγος υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και έχει υπό την εποπτεία του ζητήματα οικοδομικών αδειών στη Μύκονο.

Ο άνδρας δεν θυμόταν τίποτα μετά την επίθεση, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι Αρχές αναμένουν να καταθέσει όταν βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγές που γνωρίζουν το τι συμβαίνει στη Μύκονο, σημειώνουν πως αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση. Το 2018, είχε σημειωθεί επίθεση εναντίον πρώην αντιδημάρχου, ενώ ένας μεσίτης ακινήτων έχει καταγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι δέχτηκε δολοφονική επίθεση από υπεργολάβο, που συνδέεται με την κατασκευή ξενοδοχείου.

Ο μεσίτης έχει καταθέσει μήνυση, η οποία έχει κοινοποιηθεί στο γραφείο πρωθυπουργού αλλά και στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η επίθεση στον αρχαιολόγο φαίνεται πως είναι το τρίτο περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους του συνδέεται με την κατασκευή ενός κτίσματος σε τουριστική περιοχή της Μυκόνου.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) 

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Δολοφονική επίθεση σε μόνιμο συνάδελφό μας: Κράτος και Παρακράτος σε δράση!

Το απόγευμα της Τρίτης, 07/03, συνάδελφός μας μόνιμος αρχαιολόγος που επέστρεφε στο σπίτι από την εργασία του, δέχτηκε δολοφονική επίθεση, μαφιόζικης κοπής, από δύο αγνώστους οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα, και τον άφησαν σοβαρά τραυματισμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

Η δολοφονική αυτή ενέργεια του παρακράτους, είναι η συνεπής συνέχεια της πολιτικής του κράτους, η οποία, όπως δημόσια έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, έχει συστηματικά επιχειρήσει καταρχάς να κατασυκοφαντήσει την Αρχαιολογία και όλους όσοι την υπηρετούν σαν «εχθρούς της ανάπτυξης» και έχει μετατρέψει το Υπουργείο Πολιτισμού σε παράρτημα και νεροκουβαλητή του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων. Ταυτόχρονα, έχει δώσει ξεκάθαρο μήνυμα στους μεγάλους κατασκευαστές και στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ότι αυτοί είναι που αποφασίζουν, ακόμη και στο έδαφος του Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, τι είναι αρχαίο και τι δεν είναι, τι σώζεται και τι όχι, τι μπαίνει (στην καλή περίπτωση) στη βιτρίνα του τουρισμού και τι γίνεται λίπασμα στον βωμό των «επενδύσεων» και της «ανάπτυξης».

Δεν χρειάζεται να είμαστε μάντεις για να μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ο συνάδελφός μας δέχτηκε δολοφονική επίθεση, μόνο και μόνο επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του, και δεν υποχώρησε στις χρόνιες πιέσεις των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοκατασκευαστών, μεγαλοκαρχαριών, και μάλιστα σε τόπο που το ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο θεωρεί πως το ίδιο είναι ο νόμος, και πως θα επιβάλει με κάθε τρόπο τη θέλησή του.

Η δολοφονική επίθεση στον μόνιμο συνάδελφό μας, είναι δολοφονική επίθεση σε όλα όσα κάθε έντιμος αρχαιολόγος υπηρετεί, είναι δολοφονική επίθεση και σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος των ίδιων των μνημείων του Πολιτισμού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφό μας, και καταγγέλλουμε τη μαφιόζικη επίθεση. Η τρομοκρατία τους, δεν θα περάσει!

Καλούμε το ΥΠΠΟΑ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μολονότι υποθέτουμε ότι -όπως και στην περίπτωση του πρόσφατου μαζικού εγκλήματος των Τεμπών- μόνο υποκριτικά και προσχηματικά θα το πράξουν, και το πολύ πολύ θα επιδοθούν, ξανά, στην πρακτική διάχυση της ευθύνης, αναζητώντας τη μέχρι το προπατορικό αμάρτημα.

Στην πραγματικότητα, μολονότι το απαιτούμε, δεν περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να εντοπίσει τους ενόχους. Αν πραγματικά τους αναζητούσε, στην πραγματικότητα δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάτι περισσότερο από το να βρει έναν καθρέφτη.

Οι αγωνιστικές αντιστάσεις των εργαζομένων, και οι μαζικές συλλογικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, είναι αυτές που θα βάλουν φραγμό τις εγκληματικές πολιτικές και πρακτικές κράτους και παρακράτους!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας