5+1 τροφές που όλοι νομίζουν ότι είναι υγιεινές, αλλά δεν είναι...
Προϊόντα Διαίτης ή Χωρίς Ζάχαρη;

Ας το παραδεχτούμε. Γινόμαστε τεμπέληδες ή είμαστε πολύ απασχολημένοι για να διαβάσουμε πραγματικά τις διατροφικές πληροφορίες στα προϊόντα που αγοράζουμε. Το γεγονός είναι ότι μας παραπλανούν τα μέσα ενημέρωσης και έχουμε μόνο μισές αλήθειες για τα τρόφιμα που διαφημίζονται ως «υγιή». Οι εταιρείες αφήνουν λίγο χώρο για ερμηνεία για την συνεχώς αυξανόμενη απειλή μήνυσης από έναν δυσαρεστημένο πελάτη.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα τρόφιμα που πάντα πίστευες ότι ήταν υγιή, αλλά πραγματικά δεν είναι.

 

1. Χυμοί Φρούτων

Σίγουρα το 100% των χυμών φρούτων δεν μπορεί να είναι ανθυγιεινό. Ο χυμός προέρχεται από φυσικά φρούτα, απλά δεν έχετε όλη την επιφάνεια των φρούτων ή το σύνολο του πολτού όταν τελειώσετε. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Τα φρούτα είναι υγιή για εσάς και σας παρέχουν άφθονα μέταλλα και βιταμίνες που πραγματικά χρειάζεται το σώμα σας. Αλλά αυτό που έχει επίσης άφθονο φρούτο είναι η ζάχαρη. Στη φυσική του μορφή δεν είναι πρόβλημα γιατί ο καρπός έχει φυτικές ίνες που εμποδίζουν το σώμα να χωνέψει πολύ γρήγορα τη ζάχαρη. Αφαιρέστε τις ίνες και σας μένει ζάχαρη που το σώμα σας δεν μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει τόσο γρήγορα και μετατρέπεται σε λίπος.

2. Έτοιμες Σαλάτες Εμπορίου

Δεν θέλω καν να μάθω πόσοι άνθρωποι έχουν ξεγελαστεί από τη σαλάτα που αγοράζουν στα καταστήματα. Αυτά τα μικρά πακέτα φυλλώδους εξαπάτησης μπορούν να συσκευάσουν αρκετά τον αριθμό των θερμίδων. Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η σαλάτα, αλλά μάλλον στη σως ή στα πρόσθετα υλικά που προστίθενται. Το κάνουν για να δώσουν στη σαλάτα λίγη περισσότερη γεύση.

Μερικές από αυτές τις σαλάτες μπορούν να έχουν έως και 600 θερμίδες και να έχουν αρκετή ζάχαρη. Μάλλον μείνετε και καταναλώστε τα σπιτικά καλά πράγματα.

3. Προϊόντα Διαίτης ή Χωρίς Ζάχαρη

Για όσους από εμάς που έχουμε λίγα παραπάνω κιλά, είναι πραγματικά δελεαστικό να πάμε για προϊόντα με χαμηλά ή χωρίς λιπαρά. Το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι πώς οι εταιρείες τροφίμων έκαναν πραγματικά το προϊόν να έχει λιγότερο λίπος στην πρώτη θέση.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να έχουν έως και 10% περισσότερες θερμίδες και 40% από τα αρχικά. Μόλις πρέπει να προσθέσετε τεχνητά αρώματα και χρωστικές, τα κόκκινα φώτα στο κεφάλι σας θα σβήσουν. Αυτό σημαίνει ότι το άρωμα αφαιρέθηκε με το λίπος και ότι πρέπει να προστεθούν και άλλα γλυκαντικά αρωματικά.

4. Αποξηραμένα Φρούτα

Ένα άλλο φρουτώδες πλαστό υποκατάστατο είναι ο ξηρός καρπός. Αυτές οι γλυκές λιχουδιές είναι γλυκές για έναν πολύ καλό λόγο. Όταν ο ξηρός καρπός σας χάνει, χάνει το νερό και μια μεγάλη ποσότητα γεύσης. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, προστίθεται ζάχαρη για να επαναφέρει τη γεύση.

5. Γκρανόλα

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι το granola είναι ο ιδανικός σύντροφος για το γιαούρτι και την υγιεινή φρουτοσαλάτα σας το πρωί. Η αλήθεια είναι ότι ένα μέγεθος μερίδας που είναι ¼ φλιτζάνι μπορεί να έχει φορτωθεί με ζάχαρη, θερμίδες και υδατάνθρακες. Μπορεί να μην έχετε καν αρκετές φυτικές ίνες. Αλλά δεν είναι όλες οι μάρκες granola ίδιες.

Ορισμένες μάρκες εγκαταλείπουν το υγιές μέρος για να προσθέσουν γεύση, ενώ άλλες μάρκες παράγουν πραγματικά ένα υγιές (αν και λιγότερο αρωματικό) προϊόν. Φροντίστε να ελέγξετε τα συστατικά την επόμενη φορά που θα κάνετε κυνήγι granola, θα εκπλαγείτε να μάθετε τι έβαλαν σε αυτά τα πράγματα.

6. Σούσι

 

Εάν το σκεφτείτε, πάει κάτι πολύ λάθος με ορισμένους τύπους σούσι. Σίγουρα, δεν είναι όλα άσχημα, αλλά όπως πολλά πράγματα, το αγαπημένο σας κομμάτι μπορεί να είναι μόνο αυτό που περιέχει τις θερμίδες. Αυτοί τα απολαυστικά ρολά γεμάτα με τυρί κρέμα, καβούρια και γαρίδες τηγανητές tempura, δεν είναι ακριβώς υγιεινά συστατικά.

Όπως είπα, δεν είναι καθόλου κακό. Υπάρχουν ρολά σούσι που είναι πραγματικά υγιή. Απλά πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών και να προσδιορίσετε τι είναι υγιές και τι όχι.

Πηγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα