Kατάβρεξαν γυμνή ηλικιωμένη στον Ωρωπό
Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών είναι άνθρωποι χωρίς ήθος ,επαγγελματική ευσυνειδησία και ενσυναίσθηση να βρίσκονται σε ευαίσθητες θέσεις

Όλο και συχνότερα, πλέον μαθαίνουμε περιστατικά που μας επιβεβαιώνουν, ότι σε πολλούς τομείς της ζωής μας, έχει χαθεί κάθε αξία και ηθική και αρκετοί άνθρωποι καταλήγουν να φέρονται ζωώδη και εγκληματικά. Ένα, τέτοιο απάνθρωπο περιστατικό, ήταν όταν δύο εργαζόμενοι - μέλη πληρώματος δημοτικού ασθενοφόρου, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, έπλυναν με λάστιχο μια ηλικιωμένη γυναίκα και μάλιστα γυμνή σε πυλωτή πολυκατοικίας. Αυτοί οι άνθρωποι εκλήθησαν-στο πλαίσιο των καθηκόντων τους-, να μεταφέρουν την ανήμπορη γυναίκα και να τις παρέχουν βοήθεια.

Αναρωτήθηκα αρχικά αν είναι αληθινή εικόνα ή μοντάζ. Χρειάστηκα κάποιο χρόνο να αποδεχτώ ,ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Αισθάνθηκα, οργή και απογοήτευση για την κατάντια των κοινωνικών υπηρεσιών στην χώρα μας, μια χώρα που όλο και συχνότερα θυμίζει Μεσαίωνα και παρακμή. Θυμάμαι ότι την διαπίστωση της πλήρους υποστελέχωσης με ειδικευμένο προσωπικό ,αλλά και γενικότερης απαξίωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων κοινωνικών δομών ,την κάνουμε με αφορμή συνεχή περιστατικά που μας το επιβεβαιώνουν.

Αυτή η κατάντια από πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι σκόπιμη για να εμφανίζονται ως σωτήρες οι ιδιώτες που δίνουν λύση στα αδιέξοδα, που σκόπιμα δημιουργούνται από την κυβέρνηση, που στόχο έχει να δωρίσει στους ιδιώτες ότι μπορεί, προκειμένου να οργιάζει περαιτέρω η αδιαφάνεια, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η συρρίκνωση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών είναι άνθρωποι χωρίς ήθος ,επαγγελματική ευσυνειδησία και ενσυναίσθηση να βρίσκονται σε ευαίσθητες θέσεις. Έτσι φθάνουμε να έχουμε αυτή την προβληματική και εγκληματική παροχή υπηρεσιών από δήθεν ανθρώπους-εργαζόμενους. Το θέμα φυσικά δεν είναι προσωπικό, ούτε αφορά μόνο αυτούς τους εργαζόμενους ,όπως μας το παρουσίασαν –γιατί έτσι δεν θα πολυσκεφθούμε τις πολιτικές ευθύνες-,αλλά συνολικό μιας πολιτικής που προτάσσει το κέρδος έναντι των ανθρώπων.

Να δεχτώ μόνο ότι οι συγκεκριμένοι ξεπέρασαν κάθε όριο, αλλά και πάλι δεν γνωρίζω αν η όλη διαδικασία ήταν απόλυτα δική τους επιλογή ή ακολουθούσαν εντολές για να μην λερωθούν τα ασθενοφόρα. Όπως και να έχει, όμως και με αφορμή και αυτό το περιστατικό ,νοιώθω ότι δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται σε ότι συμβαίνει σε αυτή την χώρα η ευθύνη να είναι ατομική και η κυβέρνηση δια των αρμοδίων, να κάνουν διαπιστώσεις θλιμμένοι και να μας διαβεβαιώνουν, για την τιμωρία των υπαίτιων.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα και οι ευθύνες στην ουσία είναι πολιτικές. Οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ γεννούν αυτές τις συμπεριφορές που κατάντησαν την χώρα μας όργιο ασυδοσίας, εκμετάλλευσης, απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Φθάνει, οι επιλογές τους είναι επικίνδυνες για όλη την κοινωνία!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γαλα
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία
Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας που άνοιξε την χάρτινη συσκευασία του γάλατος που δίνουν τα σχολεία σε μαθητές
Σοκ: Μητέρα βρήκε τρίχες, σκουπίδια και πέτρες στο γάλα που δίνεται σε παιδιά στα σχολεία