police
Συμπληρωματική απολογία θα δώσει ο δράστης του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου του 2022 στην Ανδραβίδα

Ο κατηγορούμενος για τετραπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένα χρόνο μετά την ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για την προσωρινή του κράτηση, θα βρεθεί ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, στα πλαίσια της συμπληρωματικής ανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς».

Ο 61χρονος Δ.Β., που κρατείται πλέον στις φυλακές της Κέρκυρας, ωστόσο θα καταθέσει δια ζώσης και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις ρατσιστικές αναρτήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεδομένη φυσικά την αλβανική υπηκοότητα των θυμάτων του.

Πιθανά τα ρατσιστικά κίνητρα

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να προστεθεί στο τελικό κατηγορητήριο η κατηγορία του άρθρου 82Α ΠΚ για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Συμπληρωματική δίωξη για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα είχε ζητήσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με επιστολή του κατά το παρελθόν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και την Εισαγγελία Αρείου Πάγου. Ακόμα, ο 61χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος καλείται να καταθέσει, για διαδικαστικούς κυρίως λόγους, και για την κυνηγετική καραμπίνα που είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς στα πλαίσια της προανάκρισης, την οποία όμως κατείχε νόμιμα, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Το έγκλημα

Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου Αρμάντο, της 37χρονης Μαρίας Κλότσι και των δύο παιδιών τους, 1,5 και 2,5 ετών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου του 2022.

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊστάμενη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, έδειξε πως τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστή, αιτία θανάτου των δύο παιδιών ήταν η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας