απεργια
Aris Oikonomou / SOOC
Γενική απεργία 16 Μαρτίου: «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας»

Η πανεργατική απεργία, που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 16 Μαρτίου πλαισιώνεται μέρα με τη μέρα, από πλήθος εργαζομένων και ομάδων, που θα διαδηλώσουν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται σε γενική απεργία.

Στην απεργία ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συμμετάσχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, η ΠΝΟ, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ, που αποφάσισε την απεργία στο πλαίσιο του 38ου Συνεδρίου της, επισημαίνει ότι «όλες οι ζωές μετράνε».

Η απόφαση ήρθε χωρίς διαφωνίες, από καμία συνδικαλιστική παράταξη, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ που ολοκληρώνει τις εργασίες του με την εκλογή της 45μελούς νέας διοίκησης.

ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουν:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Στο δικό του κάλεσμα το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στα Προπύλαια.

Στην απεργία τα νοσοκομεία και οι εκπαιδευτικοί 

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν έπειτα από απόφαση της ομοσπονδίας τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. 

Επιπλέον το κάλεσμα θα το πλαισιώσουν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και ομάδες και συλλογικότητες.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς έχουν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα πως θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία.

Στις προηγούμενες κινητοποιήσεις είχαν εργαστεί με τρόπο που να επιτρέψει στους πολίτες να κατεβούν στις κινητοποιήσεις. Ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinito
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ένα από τα πιο συχνά και εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το smartphone του είναι να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα