τεμπη
Οι συγγενείς των αγνοούμενων ξεχειλίζουν απο αγανάκτηση και οργή καθώς δύο μέρες μετά την τραγωδία δεν έχει δοθεί μία επίσημη λίστα για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, ενώ οι συγγενείς των νεκρών, ζητούν δικαιοσύνη.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, στο σημείο  φονικής σύγκρουσης της εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. 

Πενήντα επτά είναι, έως τώρα, οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ανέρχεται στους 56.

Είναι ασύλληπτο! Αυξάνουν οι φόβοι για διπλασιασμό των νεκρών καθώς κάθε ώρα που περνάει οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν, και πλέον οι διασώστες  επιχειρούν προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια.

Για νοσηλεία παραμένουν 48 άτομα, έξι εκ των οποίων σε Μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διαφορά αυτή στον αριθμό (με τον εντοπισμό δηλαδή ακόμα ενός νεκρού) υπάρχει γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην δηλώθηκε από συγγενή του.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων ξεχειλίζουν απο αγανάκτηση και οργή καθώς δύο μέρες μετά την τραγωδία δεν έχει δοθεί μία επίσημη λίστα για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, ενώ οι συγγενείς των νεκρών, ζητούν δικαιοσύνη.

Αγωνιώδεις εκκλήσεις σε ΜΜΕ και social media για τους αγνοουμένους των Τεμπών

Στο μεταξύ αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης καταβάλλουν οι φίλοι και οι συγγενείς τους, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος φτάνει τους 57 νεκρούς και εκκρεμεί η ταυτοποίηση δεκάδων σορών που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια.

Οι αγνοούμενοι των Τεμπών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι νέα παιδιά, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα του φρικτού δυστυχήματος που συγκλόνισε την χώρα και όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους ο Αναστάσιος, η Αγάπη, ο Βάιος και πολλά άλλοι, τα πρόσωπα και τα ονόματα των οποίων κοινοποίησαν οι δικοί τους στα social media και τα ΜΜΕ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μάθουν οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία για αυτούς!

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της αμαξοστοιχίας που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DNA, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους.

Ταυτοποίηση με DNA

Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA. Ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών από τους συνολικά 57 νεκρούς, έχει ξεπεράσει τις 30, με την ενημέρωση των συγγενών να γίνεται δια ζώσης.

Ωστόσο από εδώ και πέρα όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό θα θεωρείται αγνοούμενος.

Μετά την επίσημη ταυτοποίηση, οι σοροί θα παραδίδονται στις οικογένειες, έπειτα από την απαιτούμενη διοικητική διαδικασία, π.χ. έκδοση πιστοποιητικών θανάτων .

Πενήντα δύο συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA ενώ ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη μέθοδο DNA .

Σύγκρουση τρένων - Τραγωδία: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας

ιφιγενεια τέμπη

Νεκρή είναι η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έκανε γνωστό ο διηγόρος της οικογένειας της νωρίτερα ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA. Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 23χρονης την αναζητούσαν μέσω των social media.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειάς της.

Νεκρή η 35χρονη Αθηνά, μητέρα 2χρονου παιδιού

ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΣΑΡΑ

Λίγο μετά την είδηση πως είναι νεκρή η 23χρονη Ιφιγένεια που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη, ταυτοποιήθηκε και η σορός της 35χρονης Αθηνάς Κατσάρα, μητέρας ενός παιδιού δυο ετών.

Ταξίδευε με τον σύζυγό της Νίκο Ζήση, εκείνη τη μοιραία νύχτα. Όπως είχε κάνει γνωστό η οικογένεια της, είχε εισιτήριο για το 3ο βαγόνι.

Μου είπε: «Μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω» – Το τελευταίο τηλεφώνημα 20χρονου που αγνοείται

κουτσόπουλος

Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών και των οικείων για τους ανθρώπους που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στη Λάρισα με εμπορευματική αμαξοστοιχία και ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ή εντοπιστεί.

Ανάμεσά τους ο 20χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα, φοιτητής της Γεωπονικής, ο οποίος επιβιβάστηκε από την Καρδίτσα στο μοιραίο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι» είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του Μαριέττα Αλεξανδρή.

Όπως συμπλήρωσε «έχουμε πάει σε όλα τα νοσοκομεία και δεν τον έχουμε βρει. Ψάξαμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στους επιβάτες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το ίδιο βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση.

Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρεί στο τηλέφωνο κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.

«Ήμασταν δεμένοι και μου τον πήραν οι παλιοδολόφονοι» ξέσπασε ο αδερφός του.

Νεκρός ο 23χρονος Κυπριανός φοιτητής του ΑΠΘ

κυπριανος

Δυστυχώς ταυτοποιήθηκε ο Κυπριανός Παπαιωάννου, ο 23χρονος Κύπριος φοιτητής Νομικής ΑΠΘ τον οποίο αναζητούσε η οικογένεια του απο προχθές το βράδυ, καθώς ταξίδευε στο βαγόνι 3 της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Όπως ενημερώνει το περιβάλλον του, η σορός του άτυχου νέου ταυτοποιήθηκε απόψε μέσω DNA. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα