Τέμπη
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι αναφέρουν οι νέες πληροφορίες για το δυστύχημα

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανεύρεσης πολιτών στα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν το βράδυ στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άτομα, ενώ 50 ακόμα αγνοούνται.

Πολύωρη κατάθεση έδωσε ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λάρισας, ισχυριζόμενος ότι έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς, αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα, ενώ κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Ο σταθμάρχης

Παράλληλα νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως σχετικά με την εμπειρία του στον συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο, χωρίς αυτό, φυσικά, να αποτελεί αιτία εξατομικευμένης στοχοποίησης ενός προσώπου για την συγκεκριμένη πολυσχιδή τραγωδία.

Σύμφωνα με τον Alpha, πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες φαίνεται πως είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που είχε βάρδια στον σταθμό της Λάρισας τη νύχτα του δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Όπως δήλωσε ο συνάδελφός του, ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που ανέλαβε σταθμάρχης πρόσφατα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυματα
Συγκλονιστικό βίντεο της τραγωδίας στο Άστρος : Η στιγμή που τα τεράστια κύματα παρασύρουν τον άτυχο λιμενικό στο Άστρος
Το βίντεο λειτουργεί ως σκληρή υπενθύμιση της ωμής πραγματικότητας. Δεν πρόκειται απλώς για ένα στιγμιότυπο, αλλά για την καταγραφή μιας ανθρώπινης...
Συγκλονιστικό βίντεο της τραγωδίας στο Άστρος : Η στιγμή που τα τεράστια κύματα παρασύρουν τον άτυχο λιμενικό στο Άστρος